Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги Олешківської районної ради та жителів Виноградівської територіальної грамади

Дата: 25.06.2019 09:29
Кількість переглядів: 1611

Виноградівська сільська рада вдячна за схвильованість голови  Олешківської районної ради  щодо стану справ у рідному селищі Брилівка та, принагідно,  звертається до районних депутатів і шанованого Павла Борисовича з наступним:

На території смт Брилівка, дійсно, ситуація по очищенню каналізаційних стоків складна, але контрольована.

Питна вода подається в необхідних обсягах, а припинення  її подачі було обумовлено аварійною ситуацією на каналізаційних мережах. Це звичний робочий процес, враховуючи технічний стан водопровідно – каналізаційного господарства КП «Технік» Виноградівської сільської ради.

В нашому конкретному випадку – для того щоб не спричинити аварії на  водопровідно – каналізаційній системі   КП «Технік», і, відповідно, забезпечити життєдіяльність мешканців багатоквартирних будинків смт Брилівка, необхідно було тимчасово припинити подачу питної  води.

Зазначимо, що на якість роботи КП «Технік» Виноградівської сільської ради впливає багато об’єктивних причин: зношена матеріально – технічна база, заборгованість споживачів за надані  послуги, тривалий час надання послуг за тарифами, що не відповідали   економічному обґрунтуванню. Все це спричиняє, не зважаючи на значні вкладення коштів сільського бюджету, на скрутне фінансове становище підприємства: заборгованість з податків, ЄСВ та заробітної плати і т.і. Тому, користуючись нагодою, звертаємося до свідомих громадян, депутатів та Вас, Павле Борисовичу, а також до всіх боржників за надані житлово – комунальні послуги КП «Технік» Виноградівської сільської ради, а їх понад 1 млн. грн.: « Сплатіть свої борги, допоможіть підприємству вийти з боргової ями! Не залишайте населення смт Брилівка без води і каналізації! Не доводьте рідне селище до екологічної катастрофи!»

Зі своєї сторони, Виноградівською сільською радою виготовлено проектну документацію вартістю 276 тис. грн.: «Реконструкція каналізаційної системи смт Брилівка Олешківського району Херсонської області», на загальну суму 10 099,931 тис.грн., та направлено до Міністерства екології та природних ресурсів України для отримання державної субвенції на природоохоронні заходи.

Зокрема, на звернення до Департаменту екології та природних ресурсів Херсонської ОДА з питання співфінансування даного проекту,  сільська рада отримала відмову, посилаючись на обмежений фінансовий ресурс обласного бюджету та пропозицію вирішити дане питання за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів.

Тому велике сподівання на районних депутатів, котрі можуть посприяти у виділенні коштів на підтримку комунального підприємства селища Брилівка за районними програмами,  адже аж чотири депутати   є представниками нашої громади у районній раді, які повинні відстоювати її інтереси та проблеми. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь