Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"Про дискримінацію прав дітей"

Дата: 20.07.2020 11:20
Кількість переглядів: 379

Фото без опису

    Більшість з нас, дорослих, не мають знань про особисті права дітей та навіть не замислюються та не визнають, що своїми вчинками дискримінують дітей.

       УВАГА!!! Над дитиною здійснено насилля, якщо: їй нанесли побої; її здоров’ю завдали шкоди; порушили її статеву недоторканість й статеву свободу;
Дитину залякували, якщо: їй вселяли страх за допомогою дій, жестів, поглядів; використовували для залякування свій зріст, вік; на неї кричали; їй загрожували насиллям по відношенню до інших (батькам дитини, друзям, тваринам та ін.)

Над дитиною здійснено насилля, якщо використовують для цього ізоляцію: контролюють її доступ до спілкування з однолітками, дорослими, братами і сестрами, бабусею і дідусем.
Над дитиною також здійснено емоційне насилля, якщо: її принижують, використовують образливі прізвиська; її використовують як довірену особу; при спілкуванні з дитиною виявляється непослідовність; дитину соромлять; дитину використовують як засіб передачі інформації одному з батьків.
Над дитиною здійснено економічне насилля, якщо: не задовольняються її основні потреби; контролюється його поведінка за допомогою грошей; дорослими розтрачуються сімейні гроші; дитина використовується як засіб економічного торгу при розлученні батьків;
До дитини відносяться жорстоко, якщо використовують: погрози кинути її; погрози самогубства; погрози нанесення фізичної шкоди собі або родичам.
До дитини дорослі відносяться жорстоко, якщо використовують при цьому свої привілеї: обходяться з дитиною як з підлеглим чи слугою; відмовляються інформувати дитину про рішення, які відносяться безпосередньо до неї, її долі; дитину перебивають під час розмови.
Дуже б хотілося, щоб дорослі зрозуміли усю повноту своєї відповідальності та переглянули своє ставлення до дітей та їх прав.
Щастя, миру, тепла і злагоди Вам у ваших сім’ях!
                          З  повагою спеціаліст із захисту прав дітей Виноградівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь