Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Херсонщині продовжують інвестувати в альтернативну енергетику

Дата: 30.11.2017 14:28
Кількість переглядів: 684

Фото без описуСьогодні розвиток альтернативної енергетики набирає обертів по всьому світу. 144 держави проголосили її пріоритетом у своїй політиці і Україна не  є винятком. Лише за останні три роки було введено понад 1,6 ГВт теплових потужностей, що працюють на альтернативних видах палива. Зокрема, Херсонська область стала цікава для інвесторів у плані реалізації проектів, пов’язаних із «зеленою енергетикою».

З цього приводу заступник голови Херсонської облдержадміністрації Євген  Рищук прокоментував: «Старт розвитку альтернативної енергетики на Херсонщині почався на Міжнародному інвестиційному форумі «Таврійські горизонти» 2016 року, де ми презентували площі для розміщення сонячних та вітрових електростанцій. З того року нашою областю зацікавилося багато іноземних інвесторів».

Відтак, на даний час на Херсонщині діють 11 сонячних (Генічеський, Скадовський, Високопільський, Великолепетиський, Великоолександрівський, Білозерський райони) та 4 вітрові електростанції (Скадовський, Каланчацький, Чаплинський райони), якими упродовж 2016 року згенеровано 140 мільйонів кВт електричної енергії.

Щодо планів на майбутнє, то найближчим часом у Новотроїцькому районі планується реалізація ще двох проектів з будівництва вітрових електростанцій потужністю 138,6 МВт, загальною вартістю 3,4 мільярда гривень. Також у перспективі будівництво об’єктів альтернативної енергетики компанії «Віндкрафт Україна» в Каланчацькому, Білозерському та Чаплинському районах сумарною потужністю майже 600 МВт.

Можна з упевненістю сказати, що за такого посиленого росту «зеленої енергетики» зникає потреба у спорудженні другої черги Каховської ГЕС, яку наразі так активно обговорюють.

За словами Євгена Рищука, активний розвиток альтернативної енергетики на Херсонщині порівняно з іншими областями пояснюється тим, що наш регіон має більш сприятливі умови для будівництва сонячних та вітрових електростанцій – мінімум 240 сонячних днів на рік, а також наближеність до моря та лиману. До того ж, успішна співпраця влади та бізнесу покращує інвестиційний клімат, гарантуючи при цьому безпеку капіталовкладень.

Розвиток відновлювальної енергетики не дарма на сьогодні посідає одне з провідних місць у промисловості серед високорозвинених країн світу, оскільки енергія сонця та вітру безпечна як для довкілля, так і для людей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь