Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення до мешканців смт Брилівка Виноградівської ОТГ

Дата: 10.07.2019 08:33
Кількість переглядів: 525

 

З В Е Р Н Е Н Н Я

до мешканців смт Брилівка Виноградівської ОТГ

 

Шановні жителі смт.Брилівка!

Звертаюся до Вас з питання, що усіх дуже хвилює.

Як Вам відомо,  на громадських слуханнях у смт. Брилівка від 26.06.2019 р. було порушено питання щодо зміни статусу смт. (селища міського типу)   Брилівка на селище Брилівка.

За час, що минув після громадських слухань,  було проведено опитування, анкетування серед мешканців смт.Брилівка щодо «за» чи «проти» зміни статусу.

Коротко про підстави порушення  даного питання :

            по-перше: захистити уразливі верстви населення, в разі необхідності вчинення ними нотаріальних дій: ( посвідчення заповітів (крім секретних), видача дублікатів, посвідченими ними документів; засвідчення вірності копій та документів і виписок із них; засвідчення вірності копій(фотокопій) документів і виписок із них; засвідчення справжності підпису на документах (заяви та інш.), адже  згідно роз’яснень Міністерства юстиції України від 15.05.2019 року,  нотаріальні дії не можуть вчинятися посадовими особами місцевого самоврядування у селищах міського типу, так як селища міського типу відносяться до міських населених пунктів, а статтею  37(пунктами 1-7)  Закону України « Про нотаріат» встановлено, що виключно у сільських населених пунктах вчиняються відповідні нотаріальні дії посадовими особами місцевого самоврядування. Тобто у селищі міського типу можуть вчинятися нотаріальні дії лише нотаріусами;

по-друге: можливість залучити додаткові кошти інфраструктурної субвенції з державного бюджету  на розвиток матеріально-технічної бази населеного пункту, а залучення інфраструктурної субвенції можливе лише для сільських населених пунктів;

по- третє:ст.14 Закону України «Про загальну середню освіту» передбачає у закладах загальної середньої освіти, розташованих у селах і селищах, кількість учнів у класах визначати за  демографічною ситуацією, але повинна становити не менше п’яти осіб, а для міста наповнюваність класів закладів загальної середньої освіти – до  30 учнів. У разі меншої кількості учнів у класі заняття проводяться за індивідуальною або іншими формами навчання. Заклад освіти може забезпечувати здобуття початкової освіти дітьми (незалежно від їх кількості) одного або різного віку, які можуть бути об’єднані в один чи різні класи (групи). У такому разі освітній процес може організовуватися одним або кількома вчителями, або в будь-якій іншій формі, яка буде найбільш зручною та доцільною для забезпечення здобуття дітьми початкової освіти відповідно до стандарту освіти. Отже статус селища дає можливість  Брилівському закладу повної загальної середньої освіти залучати додаткові кошти на освітній процес.

Зважаючи на те, що більшість жителів смт Брилівка проти зміни статусу, ми знімаємо дане питання з обговорення і всю відповідальність за незручності з питання вчинення нотаріальних дій, що  уже виникли та  можливості залучити додаткові кошти до Брилівки,  покладаємо на тих депутатів, котрі проводять агітацію проти зміни статусу смт.Брилівка та планомірно дестабілізують процес децентралізації у нашій громаді.

До питання зміни статусу смт.Брилівка ми повернемося виключно за Вашої, шановна громадо, ініціативи.

 

З повагою

сільський голова                  Сергій ШМАТЕНКО

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь