Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

20 травня 2020 року в приміщенні актового залу Виноградівської сільської ради пройшла перша нарада з лісомеліоративного впорядкування захисних лісових насаджень лінійного типу Виноградівської сільської ради.

Дата: 21.05.2020 08:26
Кількість переглядів: 423

  Фото без опису

20 травня 2020 року в приміщенні актового залу Виноградівської сільської ради пройшла перша нарада з лісомеліоративного впорядкування захисних лісових насаджень лінійного типу Виноградівської сільської ради. Захід був організований Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація сільських, селищних рад та об’єднаних громад України» у партнерстві з Продовольчою та сільськогосподарською організацією (ФАО) ООН, представників, Українського державного проектного лісовпорядного виробничого об’єднання  «Укрдержліспроект»,Виноградівської сільської ради.

            Відкрили нараду Наталія Ключник – виконавча директорка Асоціації сільських, селищних та об’єднаних громад України,  а також Сергій Шматенко – Виноградівський сільський голова.

            Було зазначено, що в 2020 році на території Виноградівської ОТГ спільно з проєктом Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) відновлюватимуть лісосмуги.  

Проєкт передбачає наступні етапи:

  • проведення лісовпорядних робіт з лісомеліоративного впорядкування захисних лісових насаджень на території Виноградівської сільської ради  
  • визначення права власності та користування лісосмугами;
  • обстеження та інвентаризація.

Після успішного проведення цих етапів насадження лісосмуг заплановано на жовтень – листопад наступного року, в залежності від агрокліматичних умов, які складуться на той момент.

Проєкт спрямований на покращення ситуації із землекористуванням і станом земельних ресурсів в Україні, в першу чергу родючого шару ґрунтів. Херсонщина відноситься до зони ризикового сільського господарства і зони особливих кліматичних ризиків – це та область, в якій найшвидшими темпами відбувається руйнування верхнього родючого шару ґрунту. Ціль проекту – це інвентаризація лісосмуг, їх відновлення, напрацювання моделі для інших регіонів стосовно системної роботи з лісосмугами. 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь