Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Grand Expert сервіс сповіщення для бджолярів

Дата: 27.04.2021 16:35
Кількість переглядів: 403

Організація «Гранд Експерт» представила ресурс www.grand.expert, завдяки якому пасічники зможуть оперативно отримувати інформацію щодо обробки полів пестицидами, щоб вжити заходів і уникнути контактів бджіл з отруйними речовинами. Мета проекту - сприяти зменшенню шкідливого впливу хімічних речовин, які використовуються людьми в процесі захисту рослин на навколишнє середовище, на людей, тварин, рослини, продукти тваринництва та рослинництва.

Проект створений за ініціативою українських бджолярів і є безкоштовним ресурсом, на якому аграрії указують де, коли і чим буде проведена обробка полів ЗЗР. Сервіс «Гранд Експерт» зазначає, що власники розташованих у 10-кілометровій зоні від місця обробки пасік отримують СМС-повідомлення з інформацією про використання ЗЗР.

Тепер пасічники можуть скористатися безкоштовним сервісом сповіщення Grand Expert та дізнатися про майбутні обробки агрохімікатами. Сповіщення приходить на мобільний телефон бджоляра, що зазначив місцезнаходження своєї пасіки у відповідному районі, який співпадає з місцем проведення агрохімічних обробок. Таким чином, цей сервіс встановлює між бджолярем та агровиробниками відповідальні взаємовідносини, які засновані на відкритості та своєчасному попередженню.

Адже так само як пасічник може не знати про проведення обробки через недбалість фермера, що не сповістив місцевий орган самоврядування, так і свідомий аграрій може не здогадуватись, що десь у лісосмузі причаїлася незареєстрована пасіка що "кочує", господар якої не навідувався до місцевої сільради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь