Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УМОВИ ПРОЇЗДУ ВЕЛИКОВАГОВИХ ТА ВЕЛИКОГАБАРИТНИХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

Дата: 12.08.2021 14:10
Кількість переглядів: 493

Фото без опису

Перевезення великогабаритних та великовагових вантажів територією України здійснюється відповідно до наступних нормативно-правових документів:

  • Постанови КМУ від 18.01.2001 30 «Про проїзд великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами» із змінами та доповненнями внесеними постановами КМУ від 21.05.2009  516 та від 11.02.2009  76;

  • Постанови КМУ 27.06.2007  879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» із змінами та доповненнями внесеними постановою КМУ від 21.05.2009  516.

Великоваговим та великогабаритним транспортним засобом вважається транспортний засіб, вагові та/або габаритні параметри якого перевищують нормативні навантаження на вісь (осі) та загальна маса або габарити яких перевищують один з параметрів, що зазначені у пункті 22.5 Правил дорожнього руху. При цьому транспортний засіб не може вважатися великоваговим та/або великогабаритним, якщо його параметри не перевищують нормативи більш як на 2 відсотки.

Рух великовагових та великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами здійснюється на підставі виданого перевізникові ДАІ МВС України за наявності погодження з дорожніми, комунальними, залізничними та іншими підприємствами і організаціями дозволу, в якому визначаються умови і режим проїзду зазначених транспортних засобів, або документа про внесення плати за проїзд великовагових транспортних засобів.

Перевізник, який має намір використовувати великоваговий та/або великогабаритний транспортний засіб, зобов'язаний не пізніше ніж за три доби звернутися до уповноважених Укравтодором підприємств із заявою про видачу погодження маршруту. Дозвіл на рух великовагового та/або великогабаритного транспортного засобу видається відповідним підрозділом МВС після надання погодження маршруту.

Забороняється проїзд великогабаритних та великовагових транспортних засобів без відповідного дозволу або документа, який підтверджує внесення плати за проїзд, що повинні знаходитися у водія і пред'являтися на вимогу уповноважених осіб.

Габаритно-ваговий контроль великогабаритних та великовагових транспортних засобів здійснює:

  • у пунктах пропуску через державний кордон  ДП «СМАП»;

  • на автомобільних дорогах загального користування - уповноваженими Укравтодором дорожніми підприємствами та організаціями разом з відповідними підрозділами МВС.

У разі виявлення факту перевищення хоча б одного вагового та/або габаритного нормативного параметра більш як на 2 відсотки подальший рух транспортного засобу забороняється до внесення плати за його проїзд автомобільними дорогами загального користування (далі - плата за проїзд). Плата за проїзд великовагового та/або великогабаритного транспортного засобу, що рухався без відповідного дозволу, здійснюється у подвійному розмірі за пройдену частину маршруту по території України.

Довідка про здійснення габаритно-вагового контролю та/або сертифікат зважування, або документ щодо внесення плати за проїзд є чинними протягом усього маршруту.

СТАВКИ

плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові та/або габаритні параметри яких перевищують нормативні

           Вид транспортного засобу

Параметри

Ставка плати за кожен кілометр відстані, євро

1.

Великовагові транспортні засоби

(за загальну масу)

від 38 до 40 тонн включно

0,02

від 40 до 44 тонн включно

0,1

від 44 до 52 тонн включно

0,2

від 52 до 60 тонн включно

0,27

понад 60 тонн за кожні наступні 10 тонн

0,78

2.

Великовагові транспортні засоби з перевищенням допустимих осьових навантажень

до 5 % включно

0,05

від 5 до 10 % включно

0,1

від 10 до 20 % включно

0,27

понад 20 відсотків за кожні наступні 5 %

0,15

3.

Великогабаритні транспортні засоби з перевищенням установленої ширини, висоти,

довжини

за кожний параметр

0,03


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь