Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги суб’єктів господарювання, які займаються вирощуванням сільськогосподарських культур!

Дата: 19.08.2021 09:17
Кількість переглядів: 458

Фото без опису

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області інформує, що 12.08.2021 набуло чинності Розпорядження голови херсонської обласної державної адміністрації від 15.07.2021 року № 592 яким забороняється застосування родентицидів з діючою речовиною бродіфакум (за винятком застосування в закритих приміщеннях) в межах 40-кілометрової зони Біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна НААН України.

Окрім цього, нагадуємо Відповідно до Закону України «Про пестициди і агрохімікати» від 02.03.1995 86/95-ВР (далі - Закон) забороняється застосування пестицидів і агрохімікатів до їх державної реєстрації, яка здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища (Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України), крім випадків, встановлених зазначеним  Законом.

Перелік пестицидів і агрохімікатів, дозволених для використання, регламенти їх застосування та щорічні доповнення до нього ведуться центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища в порядку, передбаченому Кабінетом Міністрів України.

Під час проведення захисних заходів потрібно суворо дотримуватися правил техніки безпеки та керуватися Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» та регламентів зберігання, транспортування, торгівлі та застосування пестицидів і агрохімікатів.

Особи, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними, повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи із зазначеними пестицидами і агрохімікатами. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь