Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новорічні свята в Брилівській бібліотеці

Дата: 16.01.2018 10:11
Кількість переглядів: 802

« Щедрик, щедрик , щедрівочка, йди з хати до хати! Добрих друзів добрим словом , серцем привітати!» - цій святковій темі був присвячений народознавчий літературно – музичний вечір, який відбувся 
в Брилівській селищній бібліотеці12 січня. Новорічні свята – найкрасивіші зимові свята. Вони приходять до людей морозної ночі у сяйві свічок , у світлі зірок. 
Ведучі заходу працівники бібліотеки О. Пунгіна та В. Трембач розповідали про звичаї святкування новорічних свят на Україні , закликали зберігати новорічні українські народні звичаї та обряди.
З Різдва до Водохреща продовжуються веселі зимові святки. А їх кульмінацією є свято Старого Нового року. І ось чарівний Святий вечір переходить у таємничу новорічну ніч. У далеку сиву давнину склався прекрасний народний звичай щедрування і колядування, меланкування і посівання.
Ці свята – як земні, так і сповнені чудес , де все спрямоване на те, щоб вблагати і прихилити Щедрого Бога до прощення гріхів, до того, щоб дав нам Господь здоров’я , щастя, добрий урожай, гарний приплід, достаток у хату. Бо кажуть, що в цю ніч відкриті небеса - і можна про все просити. Старий рік приходить тихо, а Новий рік повний сил і наснаги ступає впевненим кроком у майбутнє.
За столом веселим на лану широкім
Новий рік зустрівся із минулим роком.
І сказав минулий року молодому:
Не минай же щастя ні одному дому!
І звичайно, на святі співали новорічні пісні та вітали з Новорічними святами всіх присутніх гурт « Квітень», соліст Віктор Хлібодар, керівник Олексій Мінюков, викладач музичної школи Ніна Пасинкова. Старовинні колядки нашого краю згадала Віра Курамшина, веселою меланкою потішила Оксана Малахова, доброю посіванкою одарив всіх присутніх Олександр Сімаков. Місцеві поети Микола Бугайов, Лола Парфьонова, Ганна Купець, читали свої чудові, задушевні новорічні вірші. Захоплені святковим настроєм відвідувачі, яких зібралися понад 40 чоловік, не могли стримувати своїх емоцій та підспівували виступаючим, підтримували їх веселими жартами та гучними оплесками. Захід промайнув , як мить. По закінчені вечора, який тривав понад 2 години , присутні з гарним настроєм та вдячністю за хвилини насолоди покидали бібліотеку.

Зав. бібліотекою О. Пунгіна



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь