Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Херсонщині відзначать 100 – річчя Курултаю кримськотатарського народу

Дата: 30.11.2017 13:41
Кількість переглядів: 770

Фото без описуПротягом листопада-грудня в Україні проводяться урочисті заходи, присвячені важливій події в історії кримськотатарського народу – 100–річчю з часу проведення національному з`їзду, першому Курултаю 26 листопада 1917 року. Результатом роботи першого з’їзду було прийняття Конституції Кримської Народної Республіки, в якій визнавалася рівноправність усіх мешканців Криму незалежно від їх національності, закріплювалася рівноправність жінок, проголошувались основоположні демократичні свободи. Курултай затвердив національний прапор блакитного кольору, національний герб у вигляді золотої тамги кримських ханів та національний гімн.

І сьогодні нащадки аксакалів кримські татари поважають свою історію та відстоюють право на власну самобутність. Так, 1 грудня з нагоди 100 – річчя з часу проведення першого Курултаю кримськотатарського народу у Генічеському районі буде проведено ряд заходів.

10.00 – науково – практична конференція з нагоди 100 – річчя з часу проведення першого Курултаю кримськотатарського народу (художній салон Генічеського районного будинку культури);

11.30 – встановлення меморіальної дошки до 100 – річчя з часу проведення першого Курултаю кримськотатарського народу (біля мечеті «Джума Джамі» смт Новоолексіївка);

14.00 – проведення жіночого форуму на тему «Жінка як невід’ємна складова кримськотатарського національного руху» із залученням до участі представників громадянського суспільства (м. Генічеськ, готель «Nariman»).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь