Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Премії для кращих від Благодійного Фонду Євгена Рищука

Дата: 03.07.2018 11:46
Кількість переглядів: 1203

Минулого тижня в багатьох школах Херсонщини відбулось свято випускного вечора. Прощання з альма-матер, педагогами, класними керівниками – ця мить незабутня для кожного. Яскравими моментом для випускників стали несподівані сюрпризи від Благодійного Фонду Євгена Рищука.

 

Благодійний Фонд продовжував справу нагородження кращих учнів Олешківського району. За словами голови Фонду, подібне фінансове стимулювання учнів старших класів має на меті довести молоді, що їхні здобутки та навчання – дуже важливі для дорослих.

- Три роки тому з’явилась ініціатива - втілити в життя проект «Кращий учень району». А саме – нагороджувати грошовими преміями кращих учнів шкіл Олешківського району. Премії розміром в 15, 10 та 5 тисяч гривень мають заохотити школярів до навчання, мотивувати їх до нових звершень, - підкреслює Євген Рищук.

Фото без описуКращою з кращих в районі стала Зоріна Шафранська – випускниця Тарасівського навчального закладу повної загальної середньої освіти Виноградівської сільської ради. З 24-х однокласників Зоріна стала кращою – тому й отримала таку почесну премію від Благодійного Фонду Євгена Рищука.

Зоріна – переможець ІІ та учасник ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Також дівчина отримала диплом ІІІ ступеня ІІ етапу VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Минулого навчального року – переможець районного та учасник обласного етапу конкурсу майстрів художнього читання «Наша земля – Україна», лауреат конкурсу «Поетичний камертон Ліни Костенко» та учасник Всеукраїнського конкурсу есе «Права людини крізь призму сучасності», учасниця марафону «Звучи у нашім ріднім краї, безсмертне слово Кобзаря» (створення власних поезій за мотивами творів Шевченка).

За словами педагогів, Зоріна ще з початкових класів демонструвала хист до написання віршів та старанно вивчала рідну мову та літературу. У старшій школі з-під пера дівчини з’явилися збірки віршів «Який цікавий світ!» та «Про все на Україні». До Зоріни натхнення приходить під впливом буденних подій, серед яких дівчина не може стояти осторонь. Смуток, радість, сподівання на краще – основні мотиви віршів випускниці. Поезії ясні, щирі та здатні хвилювати. Вони знаходять відгук у серцях однолітків, односельчан та просто слухачів.

джерело Олешківський вісник 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь