Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Херсонщина підтримує Порошенка на президентських виборах-2019

Дата: 05.02.2019 11:28
Кількість переглядів: 643

Херсонщина підтримує Порошенка на президентських виборах-2019

29 січня під час форуму «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом», який відбувся у Києві Президент України Петро Порошенко оголосив про своє рішення вдруге балотуватися на посаду Глави держави.

Звітуючи про свою діяльність на посаді Президента Петро Олексійович наголосив, що Україна та Євросоюз наблизилися один до одного, як ніколи раніше. «Жодна держава, яка не є в НАТО, не має нині таких тісних відносин з Альянсом, як Україна зараз. Але, наголошую, лише повноправне членство в Європейському Союзі та НАТО остаточно і незворотньо гарантує нашу українську державну незалежність, нашу українську національну безпеку», - наголосив Петро Порошенко і зробив заяву.

«Завершуючи п’ятирічну каденцію, стартую знову заради збереження стратегічного курсу на Європейський Союз та НАТО, курсу на перетворення України у велику успішну країну щасливих людей. Адже досягнувши макроекономічної стабілізації та відновлення зростання, ми нарешті створили основу для того, щоби почати наступ проти бідності. На моє глибоке переконання вона, бідність, є наш ворог, можливо не менший, ніж наш ворог – Російська Федерація», сказав Президент.

Під час форуму «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом» Президента підтримала його родина, Прем'єр-міністр і члени уряду, студентство, діячі культури та духовенство, зокрема предстоятель новоствореної Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Взяла участь у заході й делегація від Херсонської області. Зокрема, перший заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій наголосив: «Херсонщина, представлена потужною делегацією, заявила про підтримку Петра Порошенка у кандидати у президенти. Він зберіг Україну як державу, хоча прийняв її в дуже складний період, коли російським агресором було окуповано Крим і Донбас. А сьогодні Україна гідно представлена на європейському рівні, ми маємо свою мову, помісну церкву і потужну українську армію. Паростки економічного зростання, розвитку громадянського суспільства і держави ми повинні підтримати і дати їм ріст».

Реформа децентралізації, ініційована Президентом, довела свою економічну та політичну ефективність і стала однією з найуспішніших в країні. Фінансова децентралізація зробила незалежними місцеві бюджети від державного, і розширила коло можливостей. Це підтверджують представники об’єднаних територіальних громад, які успішно розвивають свої території. Так, голова Білозерської ОТГ Антоніна Чередник зазначила:

«У рамках реформи децентралізації ми об’єдналися в громаду і крокуємо вперед своїм шляхом, як і наша країна. У політиці нинішнього Президента я бачу майбутнє своїх дітей та внуків. Я бачу, як втілюються в життя реформи поліції, медицини, освіти, децентралізації. Ми працюємо на розвиток нашої ОТГ. З дорожнього фонду наша маленька громада отримала 73 мільйони гривень на ремонт дороги, яку вважали дорогою життя. Зараз за рахунок Державного фонду регіонального розвитку ми утеплюємо школи, ясла-садочки. Виріс економічний розвиток нашої громади. Ми закуповуємо техніку, робимо освітлення, будуватимемо нову амбулаторію. Головне, ми бачимо шлях розвитку нашої області та Білозерської ОТГ».

Проєвропейський курс України від самого початку найбільше підтримувала молодь. Тому мета Петра Порошенка вступити в ЄС і НАТО є однією із найважливіших для студентів, які бачать своє майбутнє у розвиненій демократичній Україні, країні можливостей.

Представниця молоді Херсонщини, голова Студентської ради при обласній державній адміністрації Юлія Покидько, розповіла: «Сьогодні ми об’єдналися заради ідеї, щоб показати всім - Україна єдина і не зупиниться на своєму шляху. Я вважаю, що реформи, які реалізовуються в країні Президентом, показали гарний результат, тому їх треба продовжувати. Ми досягнемо нашої мети, Україна буде в Європі».

Підтримав наміри Петра Порошенка балотуватися в президенти і голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

«Саме Петро Олексійович і його команда довели реальними справами, що зміни на краще в Україні можливі. Дотримуючись чіткого плану пріоритетних дій, Президент зміг зберегти незалежність України під час відкритої агресії з боку Росії, розбудував українську армію, відновив економічне зростання, відкрив двері у Європу, створив Православну церкву України. 5 років тому Україна зробила вибір на європейський курс розвитку, який прослідковується в діяльності нашого лідера. Впевнений, що в разі другої каденції Порошенка ми не зійдемо з обраного шляху, а розвиватимемося на надміцному фундаменті. Щодо обіцянок інших кандидатів, то вважаю їх неправдивими», - висловив свої переконання Андрій Гордєєв та закликав усіх бути мудрими, віддаючи свій голос на виборах, які відбудуться 31 березня цього року.

Прес-служба ОДА

 

Підписи до фото:

  1. Президент України Петро Порошенко під час виступу на форумі «Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом»
  2. Делегація від Херсонщини на форумі
  3. Петро Порошенко разом з головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим під час свого перебування на Херсонщині


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь