Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОВІДОМЛЕННЯ про намір КП «Технік» Виноградівської сільської ради здійснити зміну діючих тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

Дата: 16.04.2019 15:46
Кількість переглядів: 1152

Відповідно до ст.31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» , керуючись Наказом Міністерства регіонального розвитку ,будівництва та  житлово-комунального господарства України від 30.07.2012 р. № 390 « Про затвердження порядку  доведення до споживачів інформації про перелік  житлово-комунальних послуг,структуру цін/тарифів,зміну  цін/тарифів  з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад» ,  КП «Технік»Виноградівської сільської ради     доводить до відома  споживачів інформацію про намір    змінити тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення для всіх категорій споживачів.

На сьогоднішній час КП «Технік» користується тарифами затвердженими в 2017 році , які не відшкодовують витрат, що несе   комунальне підприємство. Рівень відшкодування доходами фактичної собівартості послуг з водопостачання на 01.01.2019 року становив 72.5%, з водовідведення – 81.3%.

За період дії тарифів ,встановлених в 2017 році ,відбулося суттєве зниження обсягів реалізації послуг,що у значній мірі  вплинуло на ріст собівартості одиниці послуги ,та призвело до збиткової діяльності. Зниження реалізації відбулося за рахунок зниження споживання населенням,у зв’язку з встановленням соціальної норми споживання питної води,що підлягає відшкодуванню за рахунок субсидій. На спад обсягів водоспоживання населенням також вплинуло погіршення демографічної ситуації в селищі ,зниження соціальних стандартів населення ,що спонукає до економного споживання водо ресурсів.

Зросла собівартість  послуг через підвищення цін на електроенергію, покупні комплектуючі матеріали, паливно-мастильні матеріали, збільшення розміру мінімальної заробітної плати, вартість договірних послуг.

Так фактична ціна на електроенергію  з 01.01.2019р. складає 2,925 грн./кВт.год. (з ПДВ). У діючих тарифах вартість електроенергії становить 2.353 грн./ кВт.год. (з ПДВ). (ріст на 24%) Зросли ставки податків, вартість матеріалів на 30%, паливо мастильних матеріалів на 31%.

В проекті розрахунку тарифів плановий фонд оплати праці розрахований, виходячи із середньозваженого розміру прожиткового мінімуму на 2019 рік, встановленого Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік»,  який складає 2010,00 грн., та з врахуванням відповідних діючих галузевих коефіцієнтів. У діючих тарифах фонд оплати праці розрахований на основі законодавчо встановленого середньозваженого розміру мінімальної заробітної плати, що діяв на дату встановлення тарифу та складав 1682,00 грн. та з врахуванням відповідних галузевих коефіцієнтів.

(ріст на 19,5%)

Діючі тарифи на послуги  не можуть виконувати свого економічного призначення, щодо забезпечення стабільної, безперебійної роботи централізованого водопостачання і водовідведення, в зв’язку з цим, та враховуючи Постанову Кабінету Міністрів  від 01.06.2011року №869 «Про забезпечення  єдиного підходу  до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» виникає необхідність  розроблення та затвердження  економічно обґрунтованих тарифів на водопостачання та водовідведення.

 

 

Згідно з поданими розрахунками   розмір  тарифу  становитиме:

  • централізоване водопостачання
  • населення – 13,80  грн/1 м3 (з ПДВ);
  • бюджетні установи – 15,90  грн/1 м3 (з ПДВ);
  • інших  споживачів – 16,56  грн/1 м3 (з ПДВ).
  • централізоване водовідведення
  • населення – 31,62 грн/1 м3 (з ПДВ);
  • бюджетні установи – 36,36 грн/1 м3 (з ПДВ);
  • інших  споживачів – 37,92  грн/1 м3 (з ПДВ).

                                                                                                        

Структура планових витрат на послуги водопостачання і водовідведення

З повним комплектом документів по розрахунку тарифів можна ознайомитись в КП «Технік» та Виноградівській сільській раді.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом  7 календарних днів з  17 квітня 2019 року по 23 квітня 2019 року

 за адресою : 75143; смт Брилівка, вул. Будівельна 12  або на електронну адресу: kp_techik@ukr.net

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь