Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні жителі смт.Брилівка та Виноградівської громади !

Дата: 22.04.2019 17:30
Кількість переглядів: 870

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

Шановні жителі смт.Брилівка та Виноградівської громади !

Звертаюсь до Вас з питання підняття тарифів на водопостачання та водовідведення на території смт.Брилівка , яке необхідне для  приведення тарифів до економічно  обґрунтованого рівня, що вимагає закон, та з метою недопущення банкрутства КП « Технік», яке має боргу до 3 мільйонів. А причина цьому:  надання послуг за  тарифами, що не покривають витрат  та  заборгованість споживачів, що тягне за собою неможливість  підприємством здійснити розрахунки  по податках, зокрема, виплат  до пенсійного фонду та заробітній платі працівникам .

Тому, зважаючи на скрутне матеріальне становище більшості  жителів смт. Брилівка, з метою недопущення банкрутства КП «Технік»,  звертаюсь до членів  виконавчого  комітету та депутатів сільської ради з пропозицією:

  • Затвердити наступні  тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення  для населення  :

з/п

 Складова тарифу

Централізоване водопостачання

грн./1 м.куб

Централізоване водовідведення

грн./1 м.куб

Всього

грн./1 м.куб

2

Тариф для населення

 

13,80

21,62

 

35,42

що  дасть змогу  справитись споживачам із таким фінансовим навантаженням.

А у  зв’язку із встановленням тарифу на централізоване водовідведення  нижче економічно обґрунтованих витрат на виробництво цих послуг, виношу на розгляд Виноградівської сільської ради  проект  Цільової програми відшкодування різниці в тарифах комунальному підприємству "Технік" Виноградівської сільської ради на  житлово – комунальні послуги для населення у 2019 році»  за рахунок коштів сільського бюджету, що становитиме щомісячно близько 30 тис. грн.(тобто 10,00 грн. для кожного споживача за 1 м.куб. централізованого водовідведення сплачує сільський бюджет)

І хочу внести ясність у історію нашої тарифної епопеї, яка, за наполяганням групи депутатів смт.Брилівка, скасовувалась і відтерміновувалась для ретельного обрахування згідно встановленої законодавством методики та  залученням фахівців з інших комунальних  підприємств. Та як би хто не рахував,  економічно обґрунтовані тарифи наступні:  

з/п

 Складова тарифу

Централізоване водопостачання

грн./1 м.куб

Централізоване водовідведення

грн./1 м.куб

Всього

грн./1 м.куб

2

Тариф для населення

 

13,80

31,62

 

45,42

 До речі, хочу повідомити, що для здешевлення тарифів на водовідведення в смт.Брилівка сільською радою виготовлено  проектну документацію «Реконструкція каналізаційної системи смт.Брилівка» загальною вартістю близько 11 млн. грн., з метою залучення інвестицій шляхом  участі у конкурсних проектах, грантах та інш.

 Тому, шановні жителі громади, хочу Вас запевнити:  як би не підривали мій авторитет популісти, як би не намагались  збанкрутувати КП «Технік», щоб довести неспроможність громади та її керівництва, завжди буду стояти на вирішенні будь – яких проблем, питань, спираючись на Закон та з урахуванням інтересів громади і  кожної людини окремо.

Хочу Вас повідомити – часу для «постів»  та спростування неправдивих матеріалів у соціальних мережах, не маю. Свої звіти, рішення, оголошення та повідомлення виставляю на офіційному веб-сайті сільської ради. Тому  переконливо прошу ознайомлюватись із інформацією про діяльність сільської ради, виконавчого комітету, сільського голови старостинських округів, відділів медицини та освіти на офіційному сайті сільської ради. Перед громадою стоїть багато викликів, невирішених проблем  у  соціальній, комунальній та інших сферах.

   То ж запрошую усіх жителів громади  до порозуміння,  співпраці у справі   наповнення сільського бюджету,  своєчасних розрахунків  за спожиті послуги,   щоб  недопустити  колапсу у сфері водопостачання та водовідведення  у прекрасному селищі Брилівка та у інших сферах соціальної інфраструктури  населених пунктів нашої великої громади.

 

З повагою сільський голова С. Шматенко

 

ВИНОГРАДІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ОЛЕШКІВСЬКОГО району

Херсонської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

 

24.04.2019 №

Про встановлення  тарифів   на   послуги

з    централізованого  водопостачання  та  

централізованого   водовідведення,     що

надає    КП    «Технік»    Виноградівської

сільської ради на території смт Брилівка

 

            З метою приведення  тарифів у відповідність до економічно  обґрунтованих витрат на їх виробництво, відповідно до Закону України "Про житлово-комунальні послуги",  постанови Кабінету Міністрів України « Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово – комунальні послуги» № 869 від 01.06.2011 року , підпунктом 2 пункту «а»  статті 28, статтею 52, частиною 6 статті 59, частинами 1, 3 статті 73 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", виконавчий комітет 

В И Р І Ш И В :

1.    Встановити з 10 травня   2019 року  тарифи   на послуги з централізованого водопостачання та  централізованого водовідведення,  що надає комунальне підприємство «Технік»    Виноградівської сільської    ради на території смт Брилівка, відповідно:

з/п

 Складова тарифу

Централізоване водопостачання

грн./1 м.куб

Централізоване водовідведення

грн./1 м.куб

Всього

грн./1 м.куб

2

Тариф для населення

 

13,80

21,62

 

35,42

3

Тариф для бюджетних установ

15,90

36,36

52,26

4

Тариф для інших споживачів  

16,56

37,92

54,48

 

 2. У зв’язку з встановленням для населення коригованого  тарифу на централізоване водовідведення  нижче економічно обґрунтованих витрат на виробництво цих послуг, винести на розгляд Виноградівської сільської ради  проект  Цільової програми відшкодування різниці в тарифах комунальному підприємству "Технік" Виноградівської сільської ради на  житлово – комунальні послуги для населення у 2019 році, згідно додатку.

3.    Вважати таким, що втратило чинність   рішення виконкому Брилівської селищної ради 

від  12.01.2017 року №   04    «Про  встановлення  тарифів   на   послуги          водопостачання     та  водовідведення,  що надає КП «Технік» Брилівської  селищної        ради»   з дати      введення в  дію нових тарифів.

4. Дане рішення КП  «Технік»    Виноградівської сільської    ради довести до відома населення,  відповідно    Закону України «Про житлово-комунальні послуги».   

5.  Контроль за виконанням даного рішення  покласти на першого заступника сільського голови  Бідашку А.Д.

Виноградівський сільський голова                                                                   С. В. Шматенко

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь