Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До пильної уваги жителів громади!

Дата: 08.06.2019 09:07
Кількість переглядів: 574

 До пильної уваги жителів громади!

Вкотре група депутатів Виноградівської сільської ради поширює через соціальні мережі неправдиву, наклепницьку інформацію.

 Дійсно 06 червня 2019 року відбулася чергова 35-а сесія сільської ради, на порядок денний якої було винесено одне з питань: проект рішення  «Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки (Брилівка)», який був розміщений на нашому офіційному веб-сайті задовго до проведення пленарного засідання:

 

ПРОЕКТ РІШЕННЯ

Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки (Брилівка)

Розглянувши та обговоривши  заяву виконуючої обов’язки старости Брилівського старостинського округу Медведєвої І.Г., щодо надання згоди  на розробку технічної документації  із землеустрою, щодо поділу земельної ділянки, враховуючи пропозиції    постійної   комісії   з питань містобудування, будівництва, житлово- комунального господарства, комунальної власності, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища сільської ради, керуючись Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», ст.26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні'. сі.ст. 17. 21,4. І сі. 26 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", ст.14 Закону України "Про основи містобудування", сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Надати згоду  на розробку технічної документації із землеустрою, щодо поділу  земельної ділянки, площею 0,1537 га (кадастровий номер 6525055300:01:053:0001), для будівництва та обслуговування будівель торгівлі за адресою; вул Садова № 1а, в смт Брилівка Олешківського  району Херсонської області, на дві земельні ділянки 0,15 га та 0.0037 га.

 

  1. В місячний термін замовити проект землеустрою, щодо поділу земельної ділянки в ліцензованій землевпорядній організації.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну  комісію   з питань містобудування, будівництва, житлово- комунального господарства, комунальної власності, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища

     Сільський голова                                                                     С. В. Шматенко

 

 

А винесення вищезазначеного рішення – логічне продовження, у межах чинного законодавства, раніше прийнятих рішень бувшою Брилівською селищною радою. Пропонуємо хронологію історії питання, яке бурхливо обговорюється групою депутатів. Та доречно буде зауважити, що на ряду з прискіпливою увагою до цього питання ця група депутатів  наполегливо хотіла протягнути неправомірне рішення, котре стосувалось безпосереднього родича одного із них, незважаючи на Припис інспектора  відділу здійснення  державного контролю за додержання  земельного законодавства та оперативного реагування   Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області  щодо кримінальної відповідальності, в разі прийняття рішення «Про затвердження проекту землеустрою щодо зміни цільового  призначення  земельних ділянок  (Котуз  Д. І.) Брилівський старостинський округ)». Тому, коли більшість депутатів підтримала відкладення даного питання на наступну чергову сесію, з метою його всебічного вивчення, зважаючи на попередження Інспекції, група депутатів покинула засідання, адже крім питань, що стосуються  особистих інтересів, їх не піклують проблеми громади, а, повірте, їх дуже багато і всі потребують  невідкладеного вирішення. Так от історія одного з питань, яке, на думку депутатів має кримінальний характер. Тому логічно буде  рекомендувати депутатам звернутися до правоохоронних органів для підтвердження своїх припущень та наклепів.

Так от:

   В травні 2015 року до Брилівської селищної  ради звернувся громадянин Ткаченко В.І. з заявою  про надання дозволу на розробку  детального плану території щодо відведення земельної ділянки  у власність за адресою вул. Садова 1а, смт Брилівка, Олешківського району, та надав  договір купівлі- продажу магазину «Каприз» та земельної ділянки під даним магазином.

 При  розгляді документації виявилось, що попередній власник, крім земельної ділянки площею – 0,03 га для обслуговування магазину, яка знаходилась у його власності, мав в оренді, з правом викупу, ще одну земельну ділянку,  під розширення магазину, площею – 0,15 га. Обидві земельні  ділянки територіально об’єднані, мають однин  поштовий номер, спільну огорожу  із силікатної цегли.

            Враховуючи, що Ткаченко В. І., не мав наміру в подальшому використовувати 0,15 га для підприємницької діяльності, він звернувся до селищної ради із заявою  надати дозвіл на розробку містобудівної документації щодо зміни цільового призначення земельної ділянки  з «будівництва та обслуговування будівель торгівлі»  на   «будівництво та обслуговування житлового будинку господарчих будівель та споруд».

            Враховуючи вище викладене, Брилівською  селищною радою 20 травня 2015 року  було прийнято рішення  №815 «Про надання дозволу  на розробку  детального плану території щодо відведення земельної ділянки у власність». Ткаченко В.І. виготовив містобудівну документацію «Детальний план території земельної ділянки орієнтовною площею 0,150 га щодо відведення у власність гр. Ткаченко В.І. під розміщення  присадибної  ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд за адресою: смт Брилівка, вул. Садова буд.№1а, Цюрупинський район, Херсонська обл..».  Після погодження вище зазначеного детального плану архітектурно – містобудівною радою Олешківського району та проведення громадських слухань з даного питання, Ткаченко В.І. звернувся до Виноградівської сільської ради  та  отримав  рішення « Про  затвердження містобудівної документації детального плану території» № 411 від  04.05.2018 р.

В травні 2018 року Ткаченко В.І. знову звернувся до Виноградівської сільської  ради з проханням надати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, шляхом зміни цільового призначення земельної ділянки,  площею 0,15 га, за адресою: вул. Садова 1а, смт Брилівка, Олешківського району.

    Виноградівською сільською радою 27.07.2018 року було прийнято рішення № 485 « Про надання дозволу на виготовлення проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність»

 При погодженні даного проекту відведення виявилось, що необхідно зробити розподіл земельної ділянки тому, що відповідно до Земельного кодексу України, гранична площа земельної ділянки, яку можливо надати для  будівництва та обслуговування житлового будинку господарчих будівель та споруд в селищі міського типу становить 0,15 га , а на Публічно кадастровій карті України  за даною адресою винесено земельну ділянку площею – 0,1537 га.

Так як вище зазначена земельна ділянка перебуває в комунальній власності, виконуюча обов’язки старости Брилівського старостинського округу Медведєва І.Г. звернулась з клопотанням до Виноградівської сільської ради  про розподіл земельних ділянок.

Виноградівська сільська рада 06 червня 2019 року своїм рішенням надала дозвіл на виготовлення документації по розподілу вищезазначених земельних ділянок.

            Описана вище процедура була проведена Брилівською селищною та Виноградівською сільською радами відповідно до вимог та норм  земельного законодавства України.

            Всі питання, які виносяться на розгляд Виноградівської сільської ради розглядаються в правовому полі, зокрема, і у сфері земельних відносин. Всі громадяни України мають рівне право на отримання землі.  

            Цим правом користуються також і депутати Виноградівської сільської ради. Тільки, дуже прикро, що коли «їхнє питання», в силу виявлених порушень законодавства,  не приймається, вони просто залишають сесію, не звертаючи уваги на те, що їх відсутність може негативно позначитись на прийнятті рішень, так як не вистачить голосів для голосування.

З повагою голова постійної комісії

Коваленко С.В.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь