Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зимовий вечір з Лолою Парфьоновою

Дата: 17.02.2020 15:18
Кількість переглядів: 424

 

 14 лютого в Брилівській селищній бібліотеці  пройшов незвичайний захід. До нашої бібліотеки завітало понад 50 любителів поезії, щоб більше дізнатися про  творчість брилівчанки Лоли Парфьонової. Вона живе поруч з нами, і  здається нам добре знаною людиною. Кожен день маємо насолоду спілкуватись з нею. Але як з’ясувалось, ще не всі грані її таланту нам  відомі. Усі ми знаємо, що вона, любляча мама, гарна господиня, добра сусідка, дбайлива бабуся. Але в  неї є іще талант від Бога – вміння і бажання писати вірші і творити мелодії до них.

Народилася Лола  в родині, де любили народну творчість, пісні та вірші. Спочатку жила в с.Мирному. Тут пройшли її перші університети. Закінчила школу, навчалася  в інституті,  працювалаМолода і щаслива впевнено крокувала сільськими вулицями, де верба простягала до неї свої віти, а батьківський сад нашіптував поетичні рядки… 

Авторка. Талант…Талант… Це Божий дар: звукоряд, кома, пауза. Слова скажуть більше, якщо вони  доповненні солодким звучанням музики. Вислів

«Висока поезія» - це про неї. Її  поезію не можна аналізувати. І це дійсно так! Недаремно Лолу за її творчість нагороджено Дипломами, Грамотами, Подяками обласного, районного відділу культури, Брилівської селищної ради, відділу освіти, культури та спорту Виноградівської сільської ради. Лола неодноразово приймала і приймає нині участь в обласному фестивалі « Поетичний камертон Ліни Костенко. Патріотичні лейтмотиви», в відеопроекті « Поети Херсонщини : читаємо разом». Вона ніколи не відмовлялася приймати участь у заходах по патріотичному вихованню молоді, які проводить наша бібліотека. Під час подій на Майдані у 2014 році читала вона свої вірші на всю Україну по скайпу «112 каналу України».

    Лола активний член поетичного клубу « Мелодія душі», приймає участь у всіх заходах, що проводить бібліотека. Вона талановита, залюблена у свій рідний край, свою малу батьківщину людина.

   Як говорить сама авторка: «Натхнення не покидає мене ніколи, а початки його – у давній сімейній традиції співати народні пісні». І Лола співає і на городі і вдома, правда, щоб ніхто не чув, мугикаючи собі, коли порається по господарству...  Але музики записати не вміє, бо не має музичної освіти. У цьому питанні вона покладається на наших селищних культпрацівників: Ніну Пасинкову, Олену Ніколаєнко, Галину Репало, Володимира Крижановського, Лесю Арзуманян. На заході вони виконали 12 пісень, створених Лолою, які викликали величезний захват присутніх в залі. Схвалення було висловлене гарячими тривалими оплесками. До пісень Лоли наші талановиті вчителі музики та працівники БК записали аранжування її творів.

  Недавно Лола відмітила своє 60 – річчя. Всі  ми їй бажаємо, щоб на  життєвих дорогах  супроводжували її творчі успіхи, стійкий добробут, невгасима енергія. Бажаємо їй сонячних мирних днів, світла, тепла, радості, міцного здоров’я, здійснення творчих задумів і сподівань.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь