Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ТСН започатковує просвітницький проект по децентралізації «Громади: дорожня карта рішень» 

Дата: 19.02.2020 10:03
Кількість переглядів: 457

ТСН започатковує просвітницький проект по децентралізації «Громади: дорожня карта рішень» 

Просвітницький проект ТСН щодо можливостей українських громад для саморозвитку реалізується спільно з Посольством Великої Британії в Україні

З 20 лютого команда ТСН починає реалізацію просвітницького проекту «Громади: дорожня карта рішень» та проведе серію тренінгів у регіонах України з метою стимулювання економічного зростання громад та підтримки процесу децентралізації. Протягом двотижневого туру зібрана ТСН команда тренерів працюватиме у п’яти об'єднаних територіальних громадах у Херсонській, Хмельницькій та Івано-Франківській областях.

Соціальна ініціатива ТСН спрямована не лише на поглиблення розуміння українців реформи децентралізації, але і на створення реального плану дій, що допоможе досягти позитивних змін у рідному селі чи місті.

За словами директора департаменту новин «1+1 медіа» Сергія Попова, такий соціальний позаефірний проект ТСН надасть можливість віднайти нові креативні підходи у розвитку громад із різних куточків України. 

«Підтримка процесу децентралізації в Україні вже стала певною соціальною місією команди ТСН. З самого початку реформи ми шукали і показували історії містечок і селищ, які успішно об’єднувалися і стали прикладом для інших. Але у процесі спілкування з місцевими активістами та небайдужими жителями ми зрозуміли, що для втілення потужних змін їм часом бракує нового досвіду та розуміння креативних підходів. Саме тому ми вирішили реалізувати соціальну ініціативу та допомогти найактивнішим українським громадам створити власну дорожню карту розвитку. Команда ТСН серед десятків претендентів обрала найвмотивованіші до змін громади та провела велику дослідницьку роботу, щоб визначити найактуальніші проблеми регіонів. Вже орієнтуючись на ці пріоритетні напрямки, ми залучили досвідчених експертів, які працюють у сфері реформи децентралізації», - розповів Сергій Попов.

Серед залучених тренерів проекту - команда Центру близькосхідних досліджень та  Української миротворчої школи на чолі з Ігорем Семиволосом, експерти з пошуку грантових програм для ОТГ і підготовки проектних заявок Вікторія Талашкевич та Тетяна Лебухорська, експерт з розвитку туризму Павло Бабенко та засновниця руху Zero Waste у Харкові Ганна Прокаєва.

 

Учасниками тренінгів стануть активні мешканці громад, небайдужа молодь, представники місцевої влади, громадських організацій та бізнесу.  Протягом дводенних воркшопів вони працюватимуть над пошуком нових ідей у розвитку зеленого туризму, альтернативної енергетики та втілення енергоефективних заходів, вирішенням проблем у сфері екології та сільського господарства. Серед реальних кейсів, на які є запит серед жителів громад, - створення рибної ферми, заводу з виготовлення лимонаду, виробництво брикетів з деревини, створення тепличного господарства, залучення коштів донорів та участь у міжнародних проектах, розвиток туристичного потенціалу унікальних природних зон.

 

Серію тренінгів «Громади: дорожня карта рішень» команда ТСН реалізує спільно з Посольством Великої Британії в Україні, оскільки ЦЯ держава має успішний досвід побудови сильних громад, що стане у нагоді українцям.

 

Перші три тренінги заплановані у Херсонській області: Роздольненська громада (20-21 лютого), Виноградівська громада (21-22 лютого) та Станіславська громада (22-23 лютого). На черзі також Космацька громада в Івано-Франківській області (4-5 березня) та Староушицька громада у Хмельницькій області (6-7 березня).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь