A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Виноградівська об'єднана територіальна громада
Херсонська область, Олешківський район

Інформує КНП "ЦПМСД Виноградівської сільської ради"

Дата: 02.06.2020 11:05
Кількість переглядів: 22

             Профілактика захворювань шлунково-кишкового тракту

Основними причинами розладів є:

  • Неправильне харчування: зловживання фастфудом, їжею, багатою на холестерин, порушення режиму харчування.

  • При перевантаженні шлунку в вечірній час відбувається неправильне функціонування процесу травлення.

  • Якщо пропускати сніданки, то можуть виникнути камені у жовчному міхурі;

  • стрес, депресії, нервові напруження.

  • При постійному нервовому напруженні відбувається розлад функціонування шлунку та кишківника;

  • Надмірне вживання алкоголю, куріння призводять до руйнування здорової мікрофлори кишківника, хронічного гастродуоденіту, порушенню процесів травлення;

  • Зайва вага. Людина з надмірною вагою має зашлакований організм і органи ШКТ не справляються в потрібній мірі з процесами обміну речовин та страждають від цього;

  • спадковість. Часто дітям передаються від батьків захворювання органів травлення;

  • Нехтування нормами правильної обробки продуктів. Купляючи продукти на стихійних ринках, кожен повинен знати про правильну обробку овочів, фруктів, приготування м’яса та риби. В іншому разі ви маєте всі шанси «схопити» кишкову інфекцію, яка здатна значно погіршити налагоджений процес травлення.

Профілактичні міри :

  • Правильне харчування завжди є запорукою здоров’я – воно повинно бути повноцінним і різноманітним та вживатися в правильний час.

  • У правильному раціоні здорової активної людини повинне бути м’ясо, риба, овочі, фрукти та напої (в кількості не менше 1,5 літра на день).

  • Вживати їжу оптимальної температури, яка не є надто гарячою або холодною. Високі температури часто викликають подразнення слизової оболонки ротової порожнини та стравоходу;

  • Обмежити вживання жирів, особливо тугоплавких, щоб не накопичувати відкладення токсинів у печінці та підшлунковій залозі;

  • Включати в раціон кисломолочні продукти, щоб насичувати потрібними корисними бактеріями кишківник.

Людям з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту необхідно регулярно відвідувати сімейного лікаря.

Ірина Філіппова

Сімейний лікар

КНП ЦПМСД Виноградівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь