Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформує КНП "ЦПМСД Виноградівської сільської ради"

Дата: 02.06.2020 11:05
Кількість переглядів: 444

Фото без опису             Профілактика захворювань шлунково-кишкового тракту

Основними причинами розладів є:

  • Неправильне харчування: зловживання фастфудом, їжею, багатою на холестерин, порушення режиму харчування.

  • При перевантаженні шлунку в вечірній час відбувається неправильне функціонування процесу травлення.

  • Якщо пропускати сніданки, то можуть виникнути камені у жовчному міхурі;

  • стрес, депресії, нервові напруження.

  • При постійному нервовому напруженні відбувається розлад функціонування шлунку та кишківника;

  • Надмірне вживання алкоголю, куріння призводять до руйнування здорової мікрофлори кишківника, хронічного гастродуоденіту, порушенню процесів травлення;

  • Зайва вага. Людина з надмірною вагою має зашлакований організм і органи ШКТ не справляються в потрібній мірі з процесами обміну речовин та страждають від цього;

  • спадковість. Часто дітям передаються від батьків захворювання органів травлення;

  • Нехтування нормами правильної обробки продуктів. Купляючи продукти на стихійних ринках, кожен повинен знати про правильну обробку овочів, фруктів, приготування м’яса та риби. В іншому разі ви маєте всі шанси «схопити» кишкову інфекцію, яка здатна значно погіршити налагоджений процес травлення.

Профілактичні міри :

  • Правильне харчування завжди є запорукою здоров’я – воно повинно бути повноцінним і різноманітним та вживатися в правильний час.

  • У правильному раціоні здорової активної людини повинне бути м’ясо, риба, овочі, фрукти та напої (в кількості не менше 1,5 літра на день).

  • Вживати їжу оптимальної температури, яка не є надто гарячою або холодною. Високі температури часто викликають подразнення слизової оболонки ротової порожнини та стравоходу;

  • Обмежити вживання жирів, особливо тугоплавких, щоб не накопичувати відкладення токсинів у печінці та підшлунковій залозі;

  • Включати в раціон кисломолочні продукти, щоб насичувати потрібними корисними бактеріями кишківник.

Людям з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту необхідно регулярно відвідувати сімейного лікаря.

Ірина Філіппова

Сімейний лікар

КНП ЦПМСД Виноградівської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь