Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відділ земельних відносин нагадує! БОРОТЬБА З АМБРОЗІЄЮ – СПРАВА КОЖНОГО

Дата: 06.07.2020 13:37
Кількість переглядів: 353

     Фото без опису

На території Виноградівської громади поширення такого карантинного організму як амброзія полинолиста набуває загрозливого стану. За статистикою кожен 3-5 житель схильний до алергічних захворювань або вже страждає на них. Найактивніший період прояву алергії припадає саме на період цвітіння цієї рослини. При тому, що алергійний поліноз виникає в різних його проявах як у дорослих, так і у дітей. Отже, проблема боротьби зі злісним карантинним бур’яном – є загальною проблемою для всіх жителів у весняно – осінній період.

Щоб запобігти подальшому розповсюдженню амброзії, боротьбу з нею слід розпочинати щорічно до цвітіння та утворення насіння методом виривання з корінням, регулярного покосу або засіванням сумішшю газонних трав, не допускати засмічення ґрунту та сільгосппродукції.

Згідно Закону України «Про карантин рослин» проведення заходів по знищенню карантинних організмів на земляних ділянках проводяться силами та за рахунок землевласників та землекористувачів або орендарів земельних ділянок.

Доречно нагадати мешканцям приватних секторів, власникам дачних та земельних ділянок про особисту адміністративну відповідальність за порушення фітосанітарного законодавства, що статтею 105 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачено накладання штрафу на громадян від 3 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 8 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Шановні жителі громади  закликаємо всіх небайдужих до свого здоров’я і здоров’я оточуючих та екологічного стану нашої громади до плідної співпраці по знищенню амброзії на засмічених ділянках. Також звертаємось з проханням до керівників підприємств, організацій всіх форм власності, землекористувачів та населення проводити всі необхідні заходи по захисту та оздоровленню екологічного стану нашої громади. Ми впевнені, що лише спільними зусиллями зможемо призупинити розповсюдження злісного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої.

Не можна стояти осторонь. Боротьба з амброзією – справа кожного. Давайте всі разом знищувати амброзію з червня по жовтень! Адже виривання, скошування, виполювання амброзії збереже і фізичне здоров’я людей, і чистоту довкілля.

 З повагою відділ земельних відносин,комунальної власності, енергоменеджменту,інвестицій та управління проєктами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь