Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкрите звернення Всеукраїнської асоціації громад!

Дата: 10.07.2020 08:10
Кількість переглядів: 575

Фото без опису

     Триває збір підписів під відкритим Зверненням сільських, селищних, міських голів, депутатів місцевих рад та громадських активістів до Президента України, Голови Верховної Ради та народних депутатів із закликом зупинити партизацію місцевих виборів.

У Зверненні міститься вимога не допустити поширення партійної виборчої системи на малі громади (від 10 тисяч виборців) та на районні і обласні ради

Онлайн-форма для приєднання до Звернення - за посиланням: https://bit.ly/31Jf7Fy.

Інформація про Звернення розміщена також на сайті «Децентралізація» за посиланням https://decentralization.gov.ua/news/12597.

Приєднатися до Звернення потрібно до кінця цього тижня! - бо вже на наступному тижні відповідний законопроєкт 3485 може бути винесено на голосування Верховною Радою в другому читанні та в цілому. 

Список лідерів громад, які вже приєдналися до Звернення, є відкритим - з ним можна ознайомитися за посиланням: https://bit.ly/2CgVwBW.
Станом на 9 липня до Звернення вже приєдналися майже 700 осіб!

Запропонуйте приєднатися до Звернення Вашим колегам! - сільським, селищним головам, старостам та місцевим депутатам, головам та депутатам районних і обласних рад, громадським активістам.

Поширюйте інформацію про Звернення та посилання на онлайн-форму через доступні  Вам інформаційні канали! - на сайтах, через соцмережі, месенджери, місцеві ЗМІ тощо.

Звертаємо Вашу увагу, що Звернення - це не заява окремої асоціації і не політична акція, а об'єднавча ініціатива лідерів громад із метою сформувати "єдиний голос" місцевого самоврядування на захист виборчих прав громад і людей в громадах.  

Звернення ініційоване 4 липня 2020 року Правлінням Всеукраїнської асоціації громад та вже підтримане Асоціацією ОМС "Агенція розвитку громад Буковини", Асоціацією об’єднаних територіальних громад, ГО "Асоціація малих міст України", Місцевою асоціацією ОМС «Об’єднанні територіальні громади Рівненщини»,

Обласною асоціацією місцевих рад "Ради Львівщини", Місцевою асоціацією ОМС "Регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад Запорізької області", Місцевою асоціацією ОМС "Асоціація об'єднаних територіальних громад Херсонщини". Процес приєднання інших асоціацій до цього переліку триває.

Кожна громада має мати право залишатися поза великою політикою. Кожне село, селище має мати право на представництво у раді громади, а також у районній та обласній радах. Кожен житель громади має мати право на самовисування в депутати місцевої ради. 

Не можна штучно ділити громади за виборчою системою! - це нівелює досягнення децентралізаційної реформи, зраджує довіру людей. 

Не можна міняти виборчу систему напередодні виборів! - це суперечить загальновизнаним європейським принципам. До того ж, запропоновані зміни мають дискримінаційний характер, що грубо протирічить міжнародним документам. 

Приєднуйтесь!
Від Вашого голосу залежить майбутнє Вашої громади!

З повагою

Всеукраїнська асоціація громад (ВАГ)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь