Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відділ земельних відносин комунальної власності , енергоменеджменту інвестицій та управління проектами нагадує!

Дата: 30.07.2020 10:32
Кількість переглядів: 297

         

           Шановні громадяни! В області встановилася найвища 5 класу пожежонебезпека. Під час спекотної та вітряної погоди в області набагато частіше трапляються випадки загорання сухої рослинності та сміття, пожежі у лісових масивах та в житловому секторі.

Пам’ятайте про це та не нехтуйте дотриманням правил пожежної безпеки. Нагадуємо вам основні вимоги цих правил.

                     Про заходи із запобігання виникненню пожеж  у пожежонебезпечний період

Територія ділянок, що межують з житловими будинками, дачними та іншими будинками, протипожежні відстані між будинками, спорудами повинні систематично очищатися від сміття, опалого листя, котрі необхідно регулярно видаляти (вивозити) у спеціально відведені місця.

Автомобільні дороги, проїзди й проходи до будівель, споруд, пожежних вододжерел, підступи до зовнішніх стаціонарних пожежних драбин, засобів пожежогасіння мають бути завжди вільними. Забороняється зменшувати ширину доріг та проїздів для пожежних автомобілів.

Протипожежні відстані між будинками, спорудами забороняється захаращувати, використовувати для стоянок транспорту та встановлення тимчасових споруд.

Забороняється стоянка транспорту в наскрізних проїздах будівель, на відстані менше 5 м від пожежних гідрантів, пожежного обладнання та інвентарю.

У багатоквартирних житлових будинках забороняється захаращувати сторонніми предметами горища.

Двері горищ, технічних поверхів, підвалів повинні утримуватися зачиненими та на них слід вказувати місце зберігання ключів. Вікна горищ, технічних поверхів, підвалів повинні бути засклені.

Не допускається:

- захаращувати сходові клітки і шляхи евакуації меблями, обладнанням та різними матеріалами;

- захаращувати меблями та іншими предметами двері, люки на балконах і лоджіях, переходи в суміжні секції та виходи на зовнішні евакуаційні драбини, евакуаційні площадки квартир житлових будинків;

- знімати встановлені на балконах (лоджіях) драбини;

- знімати двері вестибюлів, холів, тамбурів і сходових кліток;

- зменшувати нормативну площу фрамуг у зовнішніх стінах сходових кліток або закладати їх;

- розвішувати у сходових клітках на стінах дзеркала, стенди, панно, інші горючі матеріали.

На території індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків повинні встановлюватись бочки з водою. Вони повинні мати місткість не менше ніж 0,2 м3 і мають бути укомплектовані пожежним відром місткістю не менше ніж 8 л.

Розпалювання багать для спалювання сухого листя, бадилля, сміття на території житлових будинків, індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків дозволяється на відстані не менше 15-30 м від житлових та господарських будинків та споруд, 25 м – до стоянок автотранспорту, 50 м – до хвойного та 25 м – до листяного лісового масиву.

Місця для розведення багать треба утримувати очищеними до верхнього шару ґрунту, облямовувати смугою очищеного ґрунту не менше 2,5 м завширшки. Залишати або викидати незагашене вугілля забороняється. В окремих випадках для приготування їжі на відкритому вогні дозволяється зменшувати ці відстані до 5 м за умови наявності спеціально обладнаного вогнища та обгородження місця застосування відкритого вогню негорючими конструкціями (екранами) на максимальну висоту можливого полум’я.

В усіх випадках забороняється залишати без догляду джерела відкритого вогню.

Забороняється розведення багать у вітряну погоду.

У квартирах, житлових кімнатах індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків допускається зберігання не більше 10 л легкозаймистих та горючих рідин (далі - ЛЗР, ГР).

В індивідуальних гаражах допускається зберігання не більше 40 л запасу палива та 10 кг мастила. Таку саму кількість ЛЗР та ГР допускається зберігати в окремо розташованому господарському будинку на присадибній ділянці, якщо відстань від неї до житлового будинку становить не менше 7 м.
Не допускається зберігати ЛЗР та ГР, балони з горючим газом на балконах і лоджіях та їх захаращувати.

У разі виявлення ознак пожежі (горіння) кожний громадянин зобов’язаний:

- негайно повідомити про це за телефоном 101. При цьому необхідно назвати місцезнаходження об’єкта, вказати кількість поверхів будинку, місце виникнення пожежі, обстановку на пожежі, наявність людей, а також повідомити своє прізвище;

- вжити (за можливості) заходів щодо евакуювання людей, гасіння (локалізації) пожежі первинними засобами пожежогасіння та збереження матеріальних цінностей;

- у разі необхідності викликати інші аварійно-рятувальні служби.

З повагою відділ земельних відносин

комунальної власності , енергоменеджменту інвестицій та управління проектами, та місцева пожежна охорона

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь