Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відділ освіти ,культури та спорту Виноградівської сільської ради !

Дата: 23.09.2020 11:27
Кількість переглядів: 658

     Фото без опису

   Щороку 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави, як данина всенародної поваги та вшанування пам’яті ветеранів антифашистського опору, колишніх підпільників і партизан, захисників і визволителів рідної землі – усіх, кого ми з гордістю називаємо народними месниками. Під час Другої світової війни вони боролися за свободу своєї країни не шкодуючи ні сил, ні власного життя. У ворожому тилу, в партизанських лісах, гестапівських катівнях народні месники, живі і полеглі, здобули славу і заслужили вічну пам'ять всіх повоєнних поколінь врятованої України.

        Партизанський рух став воістину всенародною боротьбою проти нацистських загарбників, а героїчний подвиг українських партизан у Другій світовій війні назавжди залишиться в народній пам’яті.

 22 вересня 2020 року, у День відзначення Партизанської слави в  закладах освіти Виноградівської сільської ради на базах шкільних музеїв  для учнів  пройшов Урок Мужності «Дорогами народних месників». Здобувачі освіти знайомились із героїчними сторінками партизанської і підпільної боротьби важливої складової Другої світової війни.

    Керівник музею Брилівського ЗПЗСО учитель історії, Лукава Ірина Іванівна розповідала про героїчні і трагічні сторінки боротьби партизан і підпільників Херсонщини й Цюрупинщини.

З цікавістю діти слухали інформацію(розповідь) про жителів смт.Брилівки, учасників партизанського з’єднання Ковпака і Сабурова, Лукавих Володимира Андрійовича і Матрону Андріївну, Трофименко Ніну Володимирівну(учасницю білоруського партизанського загону 13-ї Лезнінської бригади). Дотикались до бойових нагород, розглядали партизанські квитки, світлини.

 

       



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь