Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Не трусіть дитину!

Дата: 07.10.2020 14:06
Кількість переглядів: 3295

        Фото без опису

Не трусіть дитину. Ніколи не трусіть дитину. Ці слова, як мантру, знають всі молоді батьки в Європейських країнах і США. Ці слова всюди - на інформаційних дошках, соціальних плакатах, рекламних щитах і на устах працівників жіночих консультацій і пологових будинках.

    Молоді батьки знають, що це за синдром і які можуть бути наслідки, пише на своїй сторінці в соціальній мережі уповноважений президента з прав дітей Микола Кулеба. На жаль, в Україні цьому питанню майже не приділяється увага. Якщо ваша дитина плаче, запам'ятайте - НІКОЛИ не можна її активно трясти на руках, в колясці або в ліжечку. Мозок дитини ще не сформований, тому такі дії можуть привести до синдрому струсу.

     Синдром струсу дитини може бути спровокований струшуванням протягом декількох секунд. Не виключені випадки виникнення цього синдрому під час гри з малюком, наприклад, якщо доросла людина інтенсивно підкидає немовля або під час ДТП, якщо малюк не пристебнутий в дитячому кріслі. Синдром струсу дитини може викликати серйозні пошкодження головного мозку, як наслідок - привести до довічної інвалідності або смерті,  По суті, синдром струсу дитини це - найпоширеніша форма жорстокого поводження з дітьми, спостерігається у дітей у віці до 1 року. У період з 2 до 4 місяців у дітей бувають періоди, коли вони просто плачуть. Що ж можуть зробити батьки? - Перевірте чи не голодна дитина? - Можливо дитині спеки або холодно? - Можливо у дитини температура? - Це можуть бути наслідки кишкових кольок? - Спробуйте походити з дитиною по кімнаті або сходах або сядьте в крісло-гойдалку! - Увімкніть приємну музику або заспівайте малюкові. Якщо нічого не допомагає, то заспокоїтися потрібно в першу чергу ВАМ. Пам'ятайте - ви хороші батьки і любите свою дитину. Просто зараз такий період у розвитку малюка і він обов'язково пройде. 

https://www.youtube.com/watch?v=zxzlpigC6gU


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь