Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ти – вічний біль, Афганістан

Дата: 17.02.2021 10:54
Кількість переглядів: 887

Фото без опису

«Ти – вічний біль, Афганістан,

Ти – наш неспокій.

І не злічить глибоких ран

В борні жорстокій.

І не злічить сліз матерів, дружин, дітей.

Не всі вернулися сини із тих ночей…»   

        Виноградівська сільська рада не стоїть осторонь вшанування подвигу воїнів – афганців.  Тому, 12-15 лютого у закладах Виноградівської сільської  ради пройшли заходи, присвячені 32-й річниці з Дня виводу наших військ з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

 

12.02.2020р. в Брилівському СБК проведено захід до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та День виводу військ із Афганістану.

На заході були присутні гості: депутат обласної ради Пунгін В.О., помічник обласного депутата Вєтрова, староста Брилівського старостинського округу Петровська О. В. та голова спілки ветеранів - афганців Коваленко М. М., які привітали всіх з 32 – ю річницею  виведення військ з республіки Афганістан, побажали  міцного здоров’я та довголіття.

Захід розпочався об 11.00 годині біля обеліска воїнам - афганцям, де відбулося  покладання квітів. Після мітингу всіх було запрошено до малої концертної зали,  в якій пройшла концертна програма та була викладка книг про Афганістан і фотографії воїнів - афганців.

В заході приймали участь працівники  та вихованці БК, сумісно з працівниками  селищної бібліотеки.

При виконанні пісні «Помяните меня» Крижановським В. М. всі, стоячи вшанували пам'ять  загиблих на тій війні.

Для того, щоб розвеселити присутніх, ансамбль «Квітень» виконав пісні «Козачка» та «Чарка на посошок».  

15 лютого Виноградівський СБК разом з Виноградівською сільською бібліотекою провели інформаційну годину - спогад до 32-ї річниці виводу наших військ з Афганістану – «Афганістан болить в душі моїй»  з демонстрацією художнього фільму.

10 лютого у Тарасівській сільській  бібліотеці відбулася година пам`яті «Афганістан болить в моїй душі» з  учнями 9-го класу Тарасівського ЗПЗСО (кл. керівник Корнієнко О.В.). Розповідь бібліотекаря та відеофільм розширили знання учнівської молоді про історичні події афганської війни, розповіли про трагічну сторінку нашої історії. Присутні вшанували світлу пам`ять загиблого земляка, воїна - інтернаціоналіста Литвиненка Миколи,  хвилиною мовчання.

 

В Тарасівському ЗПЗСО 16 лютого для учнів 5-х класів проведено інформаційну годину «Пам'ять про Афганістан», яку підготували та провели учні 8-Б класу (класний керівник Громова О. М.). 

16 лютого  у 8 -А класі пройшла виховна година "КРІЗЬ ПЕКЛО АФГАНСЬКОЇ  ВІЙНИ".

     15 лютого учнями, педагогічним колективом Тарасівського ЗПЗСО, спільно зі старостою Тарасівського старостинського округу Литвиненко Н.В., було здійснено покладання квітів до могили загиблого воїна – афганця, Литвиненка Миколи.

Летять, вiдлiтають у вічність роки… Роки, скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам’ятi імена воїнів - афганцiв. Памятайте  ветеранів, виявляйте розуміння до тих, хто пройшов через війну,  і для кого вона триває й досі. У спогадах, снах, думках...

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь