Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про вплив хімічних засобів, що використовуються для боротьби з мишоподібними гризунами, на біологічну фауну рослинництва і тваринництва та про вимоги до застосування агрохімікатів

Дата: 18.03.2021 15:01
Кількість переглядів: 508

Фото без опису

Для регулювання чисельності мишоподібних гризунів зареєстровано 30 препаратів. Серед них антимиша , бродісан, бродіфакум , стрілець , шторм та ін.

Рекомендуємо утриматись від застосування препаратів на основі фосфіду цинку (роденфос , фосфід ,стрілець, щурин,ін.) через його негативні екологічні наслідки . Від застосування вищезгаданих препаратів спостерігається знищення корисної фауни, в тому числі птахів,  які занесені в Червону книгу. Фосфід цинку – це смертоносна отрута, яку  Держмитслужба   заборонила ввозити в нашу країну ще в 2012 році, але залишки її продаються й досі на всіх стихійних ринках.  Фосфід  цинку становить загрозу і для людей – вражає   дихальні  шляхи, печінку і нервову систему.

        Але коли все ж таки ви вирішили скористатися хімічними препаратами, то потрібно вносити 1,5 кг на гектар, або 5 грамів на нору з наступним затоптуванням входу. Це робиться для того, щоб принаду не поїдали хижі птахи та звірі , домашні тварини. Заборонено застосовувати хімічні препарати на віддалі 500 метрів від тваринницьких та птахівничих ферм,  у місцях концентрації диких птахів і тварин.

         Ефективним та найбільш безпечним для навколишнього середовища є біологічний препарат бактоцид вологий зерновий. Це сипуча маса вологого зерна пшениці , на поверхні та всередині якого містяться бактерії „мишачого тифу”.  На польових культурах, як правило, використовують його 2 кілограми на гектар.  Цей препарат  не шкідливий для людей, свійських тварин, птиці, безпечний для довкілля і порівняно  дуже дешевий. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь