Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо реалізації програми державної фінансової підтримки фермерських господарств

Дата: 17.08.2021 14:52
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року № 106 (зі змінами), фермерські господарства у 2021 році мають можливість скористатися підтримкою за наступними напрямками:

? Часткова компенсація витрат фермерським господарствам, пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами (крім новостворених). Надається у розмірі 90 % вартості, але не більше ніж 10000 грн. Для отримання часткової компенсації фермерське господарство (яке має чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20000000 гривень) до 15 листопада поточного року подає заявку та необхідні документи до уповноваженому банку (з переліком таких банків можна ознайомитися на сайті Мінагрополітики за посиланням https://cutt.ly/xQIT8Jv).

? Фінансова підтримка новостворених фермерських господарств для отримання сільськогосподарських дорадчих послуг. Надається новоствореним фермерським господарствам у період їх становлення (перші три роки після створення) один раз у розмірі, що не перевищує 36000 гривень, за умови попередньо укладеного до кінця поточного бюджетного періоду договору та на підставі акта/актів виконаних робіт. Для отримання часткової компенсації новостворене фермерське господарство до 15 листопада поточного року подає заявку та необхідні документи уповноваженому банку (з переліком таких банків можна ознайомитися на сайті Мінагрополітики за посиланням https://cutt.ly/xQIT8Jv).

? Бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) - новоствореним фермерським господарствам. Надається фермерським господарствам протягом перших трьох років після створення (реєстрації в ЄДР) на одиницю оброблюваних угідь (1 га). Субсидія надається один раз на рік виключно для провадження сільськогосподарської діяльності в розмірі 5000 гривень на 1 га, але не більше 100000 гривень). Для отримання бюджетної субсидії новостворені фермерські господарства до 30 жовтня поточного року подають заявку та документи Херсонському відділенню Укрдержфонду (м.Херсон, прос. Ушакова, 47, каб.106, 107, тел. (0552)26-17-94; (050)287-82-41; (066)208-83-94).

? Спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності фермерському господарству, у власності якого перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства. Надається на безповоротній основі одержувачам, у власності яких перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства за кожну наявну станом на 01 липня поточного року корову в розмірі 5000 гривень, але не більше 250000 гривень). Для отримання дотації за утримання корів фермерські господарства подають заявку із зазначенням кількості корів усіх напрямів продуктивності (станом на 01 липня поточного року) та документи до Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної державної адміністрації (м. Херсон, просп.. Ушакова, 47, каб 207, тел (0552)42-27-67). Граничний термін додачі заявок до 31 серпня поточного року.

Форми заявок, які необхідно подавати для отримання державної фінансової підтримки, затверджені наказом Міністерством аграрної політики та продовольства України від 12 липня 2021 року № 76. Детальніша інформація в додатку до листа.

За додатковою інформацію звертатися до Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської обласної державної адміністрації (тел. (0552)42 27 62, електронна адреса guapr@ukr.net).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь