Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про участь в одноразовому декларуванні державних службовців. Алгоритм подання одноразової декларації через Електронний кабінет. Як зазначити готівкові кошти в одноразовій декларації. Коротко про одноразове добровільне декларування

Дата: 29.11.2021 08:29
Кількість переглядів: 236

Фото без опису

Про участь в одноразовому декларуванні державних службовців

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року (п. 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, далі – ПКУ).

Згідно з п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ декларантами не можуть бути особи, які за будь-який рік, починаючи з 01 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції (крім тих, які претендували або претендують на зайняття посад, перебування на яких вимагає чи вимагало від особи подання відповідної декларації, та не були призначені або обрані на відповідні посади).

Отже, громадянин, який у період з 01 січня 2005 року перебував на державній службі та подавав декларацію відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції, не може скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

 

 

Алгоритм подання одноразової декларації через Електронний кабінет

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє.

Форма одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядок її подання затверджені наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 № 439.

Декларація подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу, в електронній формі з урахуванням вимог, встановлених розд. II Податкового кодексу України, далі – ПКУ), та особливостей, встановлених підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Для подання Декларації через вебпортал ДПС громадянину необхідно:

1. Увійти до Електронного кабінету, вхід до приватної частини якого здійснюється через офіційний вебпортал ДПС та ініціюється користувачем кнопкою «Вхід» у правому кутку верхньої горизонтальної навігаційної панелі.

Доступ до цієї частини е-кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації з використанням КЕП, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).

Для входу до приватної частини Електронного кабiнету користувачу необхідно в полі «Оберіть АЦСК» обрати АЦСК, що сертифікував цей ключ, відкрити файл ключа кнопкою «Обрати», ввести пароль ключа у полі «Пароль захисту ключа», та натиснути кнопку «Зчитати». Кнопка «Увійти» активується після зчитування даних сертифікату ключа;

2. Обрати меню «ЕК для громадян», розділ «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація» та натиснути кнопку «Створити»;

3. У запропонованій формі Декларації персональні дані відображаються автоматично, але їх потрібно перевірити, та за наявності помилок – виправити їх;

4. Заповнити необхідні розділи та поля Декларації. Для заповнення інформації щодо вартості активів у розд. III – IX Декларації необхідно скористатися кнопкою «+»;

5. Заповнену Декларацію необхідно зберегти шляхом натискання кнопок «Зберегти» та «Закрити»;

6. Виділити рядок із створеною Декларацією, натиснути кнопку «Підписати» та підписати за допомогою КЕП (здійснити дії аналогічно для входу до приватної частини Електронного кабінету) натиснути «Підписати»;

7. Виділити рядок із підписаною Декларацією та натиснути кнопку «Відправити».

Переглянути відправлену Декларацію можливо в меню «Перегляд звітності» розд. «Додатково» Електронного кабінету.

 

Підписуйтеся на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua.

 

Як зазначити готівкові кошти в одноразовій декларації

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо відображення готівкових коштів в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Так, об'єктами декларування не можуть бути, зокрема, кошти в національній та іноземній валютах, які на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації перебувають у готівковій формі (п. п. «г» п. 5 підрозд. 94 розд. ХХ Податкового кодексу України, далі – ПКУ).

Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках зі спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (п. 9 підрозд. 94 розд. ХХ ПКУ).

Декларант звертається до банку для відкриття спеціального рахунку.

Постановою Правління Національного банку України від 05.08.2021 № 83 затверджено «Положення про порядок відкриття та ведення поточних рахунків із спеціальним режимом використання в національній та іноземних валютах, банківських металах для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування».

Отже, декларант, який бажає задекларувати кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі, повинен до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації розмістити такі кошти на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України.

Вся інформація щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування розміщена на порталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

 

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

 

 

 

Коротко про одноразове добровільне декларування

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України опубліковано відповідь на запитання: «Яким чином заповнюється гр. 6 розд. V «Нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларантом, який є власником частки об’єкта нерухомості, що належить декільком фізичним особам на праві спільної часткової власності?».

Детально ознайомитись з відповідю на питання можна за посиланням: https://bit.ly/3kUgOZp.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Підписатись на телеграм-канал ДПС: https://t.me/tax_gov_ua.

 

 

Коротко про одноразове добровільне декларування

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє, що на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України опубліковано відповідь на запитання: «Що є базою для нарахування збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування у разі, якщо ФО є власником 10 земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, кожна з яких не перевищує 2,0 гектара?».

Детально ознайомитись з відповідю на питання можна за посиланням: https://bit.ly/3DKr0eA.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Підписатись на телеграм-канал ДПС: https://t.me/tax_gov_ua.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь