Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Універсальний сервіс ДПС «Електронний кабінет». Набув чинності Порядок ведення обліку товарних запасів для підприємців. Для вчасного отримання податкової інформації інформуйте податкову інспекцію про зміну свого місцезнаходження. Розмір мінімальної з

Дата: 29.11.2021 08:33
Кількість переглядів: 292

 

Універсальний сервіс ДПС «Електронний кабінет»

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадує, що за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет» можна не лише подати податкову звітність, а й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитись з корисною інформацією. Зокрема:

у меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини е- кабінету можна отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом;

через меню «Заяви, запити для отримання інформації» е - кабінету можна надіслати Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС, відповідь на який надсилається платнику не пізніше п’ятнадцяти робочих днів з дня його отримання у вигляді витягу з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами;

надіслати до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) заяву про повернення помилково/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені разом з копією платіжного документа, який надсилається як документ довільного формату;

у меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету платник може створити та надіслати Заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;

надіслати лист (запит тощо) у довільній формі до відповідного органу ДПС за місцезнаходженням юридичної особи (місцем проживання фізичної особи) щодо отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України;

надіслати лист (запит тощо) до відповідного органу ДПС через меню «Листування з ДПС»;

громадяни мають можливість за допомогою платіжної системи сплатити податки, збори, платежі за допомогою платіжної карти.

Варто додати, що в Електронному кабінеті інформація щодо облікових даних, поданої звітності, стану розрахунків з бюджетом, листів, запитів, реєстрації податкових накладних та інших сервісів оновлюється в режимі реального часу.

Вхід у приватну частину Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

 

Підписуйтеся на telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набув чинності Порядок ведення обліку товарних запасів для підприємців

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що з 26 листопада набув чинності Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496 (далі – Порядок).

Порядок визначає правила ведення обліку товарних запасів. Він поширюється на фізичних осіб-підприємців, у тому числі платників єдиного податку, які відповідно до п. 12 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зобов’язані вести облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку, та осіб, які фактично здійснюють продаж товарів (надання послуг) та/або розрахункові операції в місці продажу (господарському об’єкті) такого ФОП.

З поміж іншого порядком передбачено ведення ФОП обліку товарних запасів шляхом постійного внесення до Форми обліку інформації про надходження та вибуття товарів на підставі первинних документів, які є невід’ємною частиною такого обліку.

ФОП, яка здійснює діяльність у декількох місцях продажу, веде облік товарних запасів також за кожним окремим місцем продажу на підставі первинних документів, які підтверджують отримання товарів такою ФОП або окремим місцем продажу (господарським об’єктом), та/або первинних документів на внутрішнє переміщення товарів між ФОП та його окремими місцями продажу (господарськими об’єктами). При цьому, первинні документи на внутрішнє переміщення товарів є невід’ємною частиною такого обліку. А внесення даних до Форми обліку щодо надходження товарів на підставі первинних документів здійснюється до початку їх реалізації.

ФОП на власний розсуд може обрати формат ведення Форми обліку - паперовий або електронний.

Звертаємо увагу, що до суб’єктів господарювання, що здійснюють реалізацію товарів, які не обліковані у встановленому порядку, та/або не надали під час проведення перевірки документи, які підтверджують облік товарів, що знаходяться у місці продажу (господарському об’єкті), за рішенням контролюючих органів застосовується фінансова санкція у розмірі подвійної вартості таких товарів, які не обліковані у встановленому порядку, за цінами реалізації, але не менше десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

 

 

 

Для вчасного отримання податкової інформації інформуйте податкову інспекцію про зміну свого місцезнаходження

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляє.

Фізичні особи - платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів відомості про зміну даних, які вносяться до Облікової картки або Повідомлення (для осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання Заяви за формою № 5ДР або Заяви за формою № ДРП .

Громадяни подають такі заяви особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання - до контролюючого органу за новим місцем проживання. Особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Для заповнення Заяви використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Якщо зазначені документи видані не українською мовою, необхідно подати засвідчені в установленому законодавством порядку переклади цих документів українською мовою (після пред'явлення повертаються) та їх копії.

Внесення змін до Державного реєстру та окремого реєстру Державного реєстру здійснюється упродовж трьох робочих днів від дня подання громадянином Заяви за формою № 5ДР або Заяви за формою № 5ДРП до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання). Якщо громадянин звертається до будь-якого контролюючого органу, то строк внесення змін до Державного реєстру може бути продовжено до п'яти робочих днів.

 

Підписуйтеся на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

 

Розмір мінімальної заробітної плати зросте у січні та жовтні 2022 року

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що Верховною Радою України прийнято за основу проєкт Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік». Відповідно до його положень розмір мінімальної заробітної плати у 2022 році становитиме: з 01 січня – 6500 гривень, з 01 жовтня – 6700 гривень.

Це автоматично змінює мінімальний розмір ЄСВ: з 01 січня 2022 року – 1430 гривень (6500 гривень х 22%), з 01 жовтня 2022 року – 1474 гривні (6700 гривень х 22%).

Максимальна сума страхового внеску з 01 січня 2022 року складе 21450 гривень (6500 гривень х 15 розмірів мінімальної заробітної плати (рмзп) х 22%), а максимальна величина бази нарахування ЄСВ – 97500 гривень (6500 гривень х 15 рмзп).

З 01 жовтня 2022 року максимальна сума страхового внеску складе 22110 гривень (6700 гривень х15 рмзп х 22%).

Зростатиме і прожитковий мінімум для працездатних осіб. Проєктом заплановано установити у 2022 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі: з 01 січня – 2481 гривня, з 01 липня – 2600 гривень, з 01 грудня – 2684 гривні.

 

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь