Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про медичний огляд працівників певних категорій!

Дата: 27.01.2022 16:18
Кількість переглядів: 262

Міністерство охорони здоров’я України повідомило Фонд про розпочату роботу з розробки нової редакції проекту наказу, який буде регулювати діяльність, пов’язану з проведенням медичних оглядів працівників певних категорій.

Зазначимо, попереднє та періодичне проходження медичних оглядів є обов’язковим для всіх працівників, зайнятих на важких, зі шкідливими або небезпечними умовами праці роботах, де є потреба у професійному доборі, а також для усіх осіб віком до 21 року незалежно від умов праці. Метою проведення медоглядів є визначення стану здоров’я працівника, зокрема, можливості виконання ним певних трудових обов’язків, своєчасне виявлення гострих чи хронічних професійних захворювань, встановлення у разі необхідності медичних протипоказань щодо здійснення окремих видів робіт тощо.

Організація проходження медоглядів здійснюється роботодавцем за його рахунок. Крім того, за результатами медичних оглядів роботодавець зобов’язаний у повному обсязі провести відповідні оздоровчі заходи, визначені в заключному акті, а також усунути причини,  що призводять до професійних захворювань (отруєнь).

Вчасне стаціонарне або амбулаторне  лікування, проведення профілактичних заходів щодо покращення здоров’я буде запорукою убезпечення працівників від небажаних ризиків професійних захворювань або травмувань від погіршення самопочуття.

Лікарі,  які задіяні в проведенні медичних оглядів, повинні не формально підходити до своїх обов’язків, а професійно, відповідально та якісно, особливо при обстеженні осіб  віком  50 років і більше, тому що ця категорія працівників по віку перебуває у зоні ризику. Тому таким категоріям працівників необхідно проходити більш детальний медичний огляд, який дасть повну картину стану здоров’я працівника.

Списки працівників певних категорій та заключні акти проходження медичних оглядів працівниками певних категорій  роботодавець зобов’язаний надати до відділення Фонду відповідно до вимог наказу МОЗ №246 від 21.05.2007 року.

Страховий експерт з охорони праці

Олешківського відділення УВД ФСС

України в Херсонській області                                             О.В.Козир 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь