Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

21 Січня, 2022 р., 09:52
           Від початку реформи електронних листків непрацездатності, згідно даних МОЗ, в електронній системі охорони здоров’я було створено більше 6 млн. медичних висновків про тимчасову непрацездатність, на підставі яких для працевлаштованих українців формуються е-лікарняні.
19 Січня, 2022 р., 13:22
18 січня 2022 року Виноградівська територіальна громада зустрічала гостей з Національної поліції в Херсонській області.
17 Січня, 2022 р., 08:55
Як отримати допомогу з безробіття? Чи можна влаштувати на роботу іноземця або людину без громадянства? Скільки часу знадобиться, щоб перереєструватися в центрі зайнятості? Усі прості відповіді на складні запитання на Гіді з державних послуг! Для вашої зручності підготували добірку найпопулярніших держпослуг, пов’язаних із працевлаштуванням. Для іноземців та людей без громадянства: Дозвіл на застосування праці Скасування дозволу на застосування праці Для безробітних: Статус безробітного Допомога по безробіттю Допомоги по частковому безробіттю на період карантину Перереєстрація у центрі зайнятості Припинення реєстрації безробітного Для тих, хто займається посередництвом у працевлаштуванні за кордоном: Видача ліцензії Переоформлення ліцензії Анулювання ліцензії Гід з державних послуг — єдиний портал, де можна знайти інформацію про те, як отримати понад 2 тисячі держпослуг. А оцінити державний сервіс можна на мапі платформи Дія.Центрів.
17 Січня, 2022 р., 08:45
Новий порядок ведення лісовпорядкування затвердили наказом у Міндовкіллі. Документ розроблений на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про виклики і загрози національній безпеці України в екологічній сфері та першочергові заходи щодо їх нейтралізації», введеного в дію Указом Президента України від 23.03.2021 № 111. Порядок чітко визначає процедури створення планів управління лісами. Серед яких: повний аналіз поточного стану та змін, що відбулися у лісовому фонді, за період перевірки; планування всіх видів рубок, заходів з лісовідновлення, природоохоронних заходів тощо. Створені у процесі лісовпорядкування матеріали визначають діяльність лісгоспу протягом наступних десяти чи більше років і затверджуються Держлісагентством за погодженням з Міндовкілля. Раніше правила розробки, розгляду, погодження та затвердження таких матеріалів не були чітко визначені, а в роботі використовувались інструкції 20-річної давнини. Порядок забезпечить: чітку процедуру проведення лісовпорядкування; прозорість планування ведення лісового господарства; узгодження процедури лісовпорядкування з процедурою оцінки впливу на довкілля; врегулювання питань використання матеріалів лісовпорядкування та розрахункових лісосік при реорганізації лісокористувачів та створенні територій природно-заповідного фонду. Що змінилося? матеріали лісовпорядкування проходитимуть громадське обговорення; дані лісовпорядкування стануть відкритими. Відтепер усі матеріали створюються лише в електронній формі та висвітлюються у формі відкритих даних. Це дозволить підвищити рівень прозорості в лісовій галузі; лісогосподарські заходи – рубки та лісорозведення, будуть проектуватись з урахуванням збереження пралісів, рідкісних видів флори та фауни, степових та лучних ділянок, заповідних територій тощо.
17 Січня, 2022 р., 08:38
Міністерство цифрової трансформації за підтримки ПРООН запустило новий освітній серіал про основні принципи безбар’єрності. Курс було створено в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської в партнерстві з радницею-уповноваженою Президента України з питань безбар’єрності , ГО «Безбар’єрність» та іншими представниками громадянського суспільства та експертами. В українському суспільстві існує комплекс обмежень для різних груп у можливості безбар’єрного доступу до інфраструктури, транспорту, зайнятості, освіти, отримання публічної інформації, послуг з боку держави та бізнесу тощо. У відповідь останніми роками дедалі більше поширюється запит на впровадження інклюзії та безбар’єрності в різних життєвих сферах. Рівний доступ, рівні можливості, забезпечення залучення та універсальності стають важливими темами, які дискутуються та починають впливати на порядок денний. Серіал з 8 серій тривалістю 6-10 хвили ознайомить глядачів з основними принципами безбар’єрності на прикладі повсякденних життєвих ситуацій. Олександр Шелест, заступник Міністра цифрової трансформації України: «За даними нового дослідження рівня цифрових навичок українців, проведеного Мінцифри у 2021 році, 52.4% осіб з порушеннями слуху мають бажання розвивати свою цифрову грамотність. І це демонструє суспільний запит на збільшення кількості інклюзивного контенту і впровадження принципів безбар’єрності у різних сферах життя. І новий серіал — важлива частина великої просвітницької кампанії про безбар’єрність як нову суспільну норму». Про що курс? що таке безбар’єрність що саме спричиняє бар’єри кого стосується безбар’єрність чому варто уникати стереотипів та упереджень чи готові українці долати бар’єри чому ми як суспільство потребуємо безбар’єрності чому безбар’єрність — це спільна справа Долучайтесь до перегляду безоплатного курсу за посиланням.
17 Січня, 2022 р., 08:31
Що відомо про новий штам «Омікрон» за попередніми результатами наукових досліджень(https://bit.ly/3I1EWCF): «Омікрон» частіше призводить до інфікування в домашніх осередках у порівнянні зі штамом «Дельта». Новий штам має менший інкубаційний період. У середньому він становить 3 доби (https://bit.ly/3tlDIy7). Відбувається зсув захворюваності на штам «Омікрон» у більш молоду вікову групу. Якщо середній вік осіб, хворих на штам «Дельта», був 38,3 роки, то на «Омікрон» – 30,8 роки. Збільшується і ризик повторного зараження – реінфекції. У випадку із «Дельтою» він становив близько 2,5%, для «Омікрону» – у понад 5 разів вище, 13% (https://bit.ly/3rxMCGn). Попередньо, «Омікрон» у 2,9 раза більш інфекційний, ніж «Дельта». Тобто новий штам більш заразний у порівнянні із «Дельтою». У країнах, де він вже виявлений, подвоєння випадків зараження на рівні спільноти відбувається в 1,53 дня. Наразі немає інформації для оцінки будь-якої зміни тяжкості інфекції, яку спричиняє «Омікрон». Попередні дані свідчать, що нових незвичних симптомів у хворих на вказаний штам не спостерігається. Дані вказують на зниження ризику госпіталізацій серед інфікованих цим штамом. Хоча зростання кількості заражень може спричинити і велике навантаження на медичну систему. У порівнянні зі штамом «Дельта», випадки захворювання на «Омікрон» мають на 15-20% менший ризик будь-якої госпіталізації та на 41% менший ризик госпіталізації з перебуванням протягом 1 або більше ночей в лікарні. Ризик надходження у відділення екстреної допомоги чи госпіталізації для «Омікрону» є вполовину меншим, ніж для «Дельти». Лише в 0,6% хворих на Omicron були госпіталізовані, у порівнянні з 1,6% хворих на інші штами коронавірусної хвороби. Водночас дані щодо госпіталізацій не є остаточними, адже у багатьох країнах все ще існує затримка між діагностикою захворювання та безпосередньо госпіталізацією. До того ж переважна більшість досліджень були проведені у країнах, де вже високий рівень охоплення щепленнями, а тому до лікарень потрапляє менше людей. Правильне використання масок, дотримання дистанції, регулярне миття рук та вакцинація проти COVID-19 як і раніше залишаються ефективними та простими заходами, щоб вберегтися від інфікування будь-яким штамом.
17 Січня, 2022 р., 08:25
Невакциновані українці мають удесятеро вищий ризик смертності від COVID-19 та у 4,5 раза вищий ризик госпіталізації, ніж вакциновані. За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, сьогодні вже не викликає сумніву той факт, що абсолютно у всіх куточках світу шанси на життя напряму пов’язані з вакцинальним статусом. “У 2022 світ продовжує вчитись жити з COVID-19. Напевно, нові мутації вірусу SARS-CoV-2 потребуватимуть більш дієвих засобів стримування та запобігання зростанню захворюваності, зокрема й ще більшого охоплення населення вакцинацією у 2022 році”, – зазначив очільник МОЗ. Так, згідно з інформацією з відкритих джерел: у Швейцарії COVID-19 призводить до смерті невакцинованих майже у 22 рази частіше, ніж тих, хто пройшов повний курс вакцинації; у США – від 5 до 7 разів, залежно від вакцини; у Франції – у 8 разів, зі збільшенням ризику смертельного перебігу хвороби в осіб старшого віку. “Щодо даних в Україні, то ризик смертності серед невакцинованого населення більший, ніж у повністю вакцинованого, в 10 разів. За четвертий квартал 2021 року майже 95% осіб, що померли, були невакциновані”, – зауважив міністр. При цьому, відповідно до даних Електронної системи охорони здоров’я, станом на кінець грудня 2021 року, частка вакцинованих пацієнтів серед госпіталізованих становила 11,7%. Таким чином 88,3% осіб, що були госпіталізовані, не проходили курс щеплення. Наразі найвищі показники смертності спостерігаються у віковій групі 60+ років. Вакцинацію від COVID-19 першою дозою у даній віковій групі отримали 38,9% людей старше 60 років. Утім, коронавірус найбільш небезпечний саме для них через супутні захворювання. “Вакцинація базовим курсом щеплень та бустерною дозою – найкращий захист, який може врятувати життя вам та вашим близьким. Не зволікайте!, – нагадав міністр.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь