Виноградівська територіальна громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

16 Січня, 2018 р., 10:11
« Щедрик, щедрик , щедрівочка, йди з хати до хати! Добрих друзів добрим словом , серцем привітати!» - цій святковій темі був присвячений народознавчий літературно – музичний вечір, який відбувся  в Брилівській селищній бібліотеці12 січня. Новорічні свята – найкрасивіші зимові свята. Вони приходять до людей морозної ночі у сяйві свічок , у світлі зірок.  Ведучі заходу працівники бібліотеки О. Пунгіна та В. Трембач розповідали про звичаї святкування новорічних свят на Україні , закликали зберігати новорічні українські народні звичаї та обряди. З Різдва до Водохреща продовжуються веселі зимові святки. А їх кульмінацією є свято Старого Нового року. І ось чарівний Святий вечір переходить у таємничу новорічну ніч. У далеку сиву давнину склався прекрасний народний звичай щедрування і колядування, меланкування і посівання. Ці свята – як земні, так і сповнені чудес , де все спрямоване на те, щоб вблагати і прихилити Щедрого Бога до прощення гріхів, до того, щоб дав нам Господь здоров’я , щастя, добрий урожай, гарний приплід, достаток у хату. Бо кажуть, що в цю ніч відкриті небеса - і можна про все просити. Старий рік приходить тихо, а Новий рік повний сил і наснаги ступає впевненим кроком у майбутнє. За столом веселим на лану широкім Новий рік зустрівся із минулим роком. І сказав минулий року молодому: Не минай же щастя ні одному дому! І звичайно, на святі співали новорічні пісні та вітали з Новорічними святами всіх присутніх гурт « Квітень», соліст Віктор Хлібодар, керівник Олексій Мінюков, викладач музичної школи Ніна Пасинкова. Старовинні колядки нашого краю згадала Віра Курамшина, веселою меланкою потішила Оксана Малахова, доброю посіванкою одарив всіх присутніх Олександр Сімаков. Місцеві поети Микола Бугайов, Лола Парфьонова, Ганна Купець, читали свої чудові, задушевні новорічні вірші. Захоплені святковим настроєм відвідувачі, яких зібралися понад 40 чоловік, не могли стримувати своїх емоцій та підспівували виступаючим, підтримували їх веселими жартами та гучними оплесками. Захід промайнув , як мить. По закінчені вечора, який тривав понад 2 години , присутні з гарним настроєм та вдячністю за хвилини насолоди покидали бібліотеку.
16 Січня, 2018 р., 10:06
У Виноградівському ясла – садку «Берегиня» з 26 по 29 грудня 2017 року пройшли новорічні ранки у всіх вікових групах. Педагогічний колектив, організовуючи новорічні свята, намагався задовольнити потреби і дітей, і батьків. Адже саме новорічне свято дарує здійснення найзаповітніших дитячих бажань, чудові подарунки, справжнісіньких Діда Мороза та Снігуроньку, а головне – особливу, неповторну атмосферу чарівної казки. Влаштували ранки в атмосфері довіри та відкритості за участі батьків, адже для дітей, щоби зростати щасливими, необхідна щира посмішка та обійми рідних.  На новорічному дійстві діти були і глядачами й акторами водночас. Потрапляли в пригоди під ялинкою, шукали загублений носик Сніговичка, були цирковими артистами, яких веселили Клоуни, навіть зустрічали Новий Рік в аеропорту.  Всі насолодились результатами своїх старань, зарядившись позитивним емоціями та гарним настроєм. Велика подяка батькам, які підготували чудові костюми та подарунки для своїх дітей.
10 Січня, 2018 р., 15:59
28 грудня в спортивній залі "Будівельник" пройшов новорічний Кубок з волейболу серед команд дівчат 2002 року народження та молодших.  У змаганнях взяли участь команди ДЮСШ: міста Нова Каховка, "Золота нива" (Олешківський район) та міста Олешки.  Новокаховчани, здобувши 2 перемоги над суперницями з рахунком 3:0 та 3:1, тим самим посіли 1 місце. Срібні нагороди вибороли наші дівчата, команда "Золота нива", а бронза дісталася спортсменкам ДЮСШ міста Олешки. Переможці та призери були нагороджені грамотами міського відділу у справах сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту, а також солодощами. Вітаємо наших волейболісток та їх тренера !
09 Січня, 2018 р., 16:21
Олешківський РЕЗ і ЕМ доводить до відома жителів, що під час проведення технічного обслуговування та капітальних ремонтів обладнання підстанцій та повітряних ліній можливі відключення електроенергії у січні місяці 2018 року по наступних об'єктах :
09 Січня, 2018 р., 16:20
До відома населення ! Олешківський РЕЗ і ЕМ доводить до відома жителів, що під час проведення технічного обслуговування та капітальних ремонтів обладнання підстанцій та повітряних ліній можливі відключення електроенергії у січні місяці 2018 року по наступних об'єктах :
05 Січня, 2018 р., 14:12
З 1 січня 2018 року для осіб, які досягли 65-річного віку та мають необхідний страховий стаж (жінки - 30, а чоловіки 35 років), мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється у розмірі 40 відсотків мінімальної заробітної плати (3723,00 грн. x 40% = 1489,20 грн.). Про це повідомляє Херсонське об’єднане управління Пенсійного фонду України. Максимальний розмір пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною), з 01 січня 2018 року становить десять прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність (13730 грн.).  Відповідні перерахунки здійснено в автоматичному режимі за матеріалами пенсійних справ, тому звертатися в органи Пенсійного фонду  не потрібно.  Нагадуємо, що мешканці м. Херсона можуть отримати консультації з питань перерахунку пенсій за телефонами "гарячої” лінії: - Херсонського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області 42-95-71; - головного управління  Пенсійного фонду України в Херсонській області 35-39-02. 
28 Грудня, 2017 р., 16:45
Напередодні Нового року колектив Виноградівського сільського будинку культури ім. Матвєєва Є.С. з новорічними привітаннями та побажаннями  завітав до Виноградівської сільської ради.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь